Ricoh GR III probleem

Ricoh gaat GR III toestellen met een klein defect in het controlewiel gratis repareren, dat maakte het bedrijf via een persbericht bekend. Het gaat om een beperkt aantal modellen.

Op de blog van Photo Rumors verscheen enkele dagen geleden een filmpje dat de nieuwe Ricoh GR III toonde met een een wel heel loszittend scrollwiel en de daar bijhorende toetsen. Ricoh heeft nu het probleem onderzocht en heeft besloten gratis reparaties uit te gaan voeren aan de getroffen toestellen.
Toen Shoot met de GR III aan de slag ging was van dit probleem alvast niets te merken en het zou dan ook maar gaan om een beperkt aantal modellen van de GR III. Een effect op de functionaliteit van de camera was er volgens Ricoh niet. Meer bepaald gaat het om onderstaande serienummers:

  • 0010046 – 0022290
  • 2010043 – 2012044
  • 3010045 – 3010544
  • 4010041 – 4010230

Reparaties zullen van start kunnen gaan vanaf 8 april. Deze informatie werd beschikbaar gemaakt vanuit Ricoh Japan en Korea, maar er worden weldra ook nog gelijkaardige berichten verwacht voor de Amerikaanse en Europese markt.
https://www.youtube.com/watch?v=YRx3M15NG6U

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.