Skylum komt in de lente van 2019 met AirMagic, optimalisatiesoftware voor dronefoto's.

Skylum, de softwareproducent van Luminar en Aurora HDR, kondigt op zijn website aan te werken een applicatie die foto’s die zijn gemaakt met een drone verbetert.
Volgens de Skylum-website gaat het om het programma AirMagic, dat deze lente beschikbaar zou moeten zijn in zowel een Windows- als een Macversie. Op de site staat ook een teaserfilmpje, waarin wordt vermeld dat de software op basis van kunstmatige intelligentie “met een drone gemaakte foto’s kan transformeren van geweldig tot adembenemend.”
 
Skylum AirMagic
 
Het lijkt er in de teaser op dat AirMagic zelf detecteert met welke drone-camera een foto is gemaakt. Bovendien is te zien dat het gaat om een applicatie die vooral automatisch de door de drone vastgelegde beelden optimaliseert. Zo ziet het er naar uit dat het programma de beelden scant op de aanwezigheid van elementen als nevel en lucht, waarna het automatisch de belichting aanpast, de kleuren verbetert en andere bewerkingen doorvoert. De gebruiker hoeft daarvoor de foto’s alleen te verslepen naar de applicatie, de AI in de software zorgt voor de optimalisatie. Of er vervolgens nog handmatig instellingen veranderd kunnen worden, is op dit moment niet bekend. Ook heeft het bedrijf nog geen informatie bekendgemaakt over de prijzen van het pakket.
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.