De Alpha A7 III is de derde versie van Sony’s all-round systeemcamera met full-framesensor. De resolutie blijft op 24 megapixel, maar de A7 III krijgt heel wat technologie uit de Alpha A9. De Alpha A7 III bevat een nieuw ontworpen 24 megapixel sensor in full-frameformaat. Door het ‘back side illuminated’ ontwerp vangt de sensor meer […]

De Alpha A7 III is de derde versie van Sony’s all-round systeemcamera met full-framesensor. De resolutie blijft op 24 megapixel, maar de A7 III krijgt heel wat technologie uit de Alpha A9.
De Alpha A7 III bevat een nieuw ontworpen 24 megapixel sensor in full-frameformaat. Door het ‘back side illuminated’ ontwerp vangt de sensor meer licht op dan de sensor in de A7 II. Daardoor wordt het mogelijk om gevoeligheden te gebruiken tot 51.200 ISO (uit te breiden tot 204.800). Het dynamisch bereik bedraagt volgens Sony 15 stops.
Een even belangrijke verbetering is het autofocussysteem, dat veel gelijkenissen vertoont met dat in de supersnelle Alpha A9. Het bevat 693 fasedetectiepunten die 93% van de sensor afdekken. De handige Eye Autofocus, waarbij de camera automatisch scherpstelt op een oog, werkt nu ook in continu autofocus. De Alpha A7 III haalt een reekssnelheid van 10 opnames per seconde, en heeft een buffer waarin 177 beelden passen.

De A7 III kreeg ook het handige joystickje om een focuspunt te selecteren.

 
Anders dan de A9 kan de A7 III wel filmen in 4K resolutie, waarbij de gehele sensor gebruikt wordt. De ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie levert een winst van 5 stops.
De Sony Alpha 7III wordt leverbaar in april voor 2.300 euro; een kit met de FE 28-70mm f/3.5-5.6 gaat 2.500 euro kosten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.