Fujifilm X-H1

Fujifilm stelt de X-H1 voor, het nieuwe vlaggenschip van de X-serie systeemcamera’s. De X-H1 is de eerste X-camera met ingebouwde beeldstabilisatie. Bij andere makers van systeemcamera’s was het al een hele tijd ingeburgerd, en nu zet ook Fujifilm de stap naar in-body beeldstabilisatie (IBIS). Daarbij beweegt de sensor om bewegingen van de camera tijdens de […]

Fujifilm stelt de X-H1 voor, het nieuwe vlaggenschip van de X-serie systeemcamera’s. De X-H1 is de eerste X-camera met ingebouwde beeldstabilisatie.
Bij andere makers van systeemcamera’s was het al een hele tijd ingeburgerd, en nu zet ook Fujifilm de stap naar in-body beeldstabilisatie (IBIS). Daarbij beweegt de sensor om bewegingen van de camera tijdens de opname te comenseren. Daardoor kan je volgens Fujifilm uit de hand fotograferen en filmen met sluitertijden die tot 5,5 stops langer zijn dan zonder beeldstabilisatie.

Dankzij IBIS kan je werken met sluitertijden die tot 5,5 stops langer zijn.

 
De X-H1 gebruikt dezelfde 24.3 megapixel APS-C X-Trans sensor en X-Processor Pro beeldprocessor als de Fujifilm X-Pro2 en X-T2. De beeldkwaliteit van video opnames is verder toegenomen doordat opnames in 4K-resolutie met een bitrate van 200Mbps. In Full HD-resolutie kan je in slow-motion filmen aan 1/2, 1/4 en 1/5 van de snelheid.
De X-H1 is de eerste camera in de X-Serie die de beschikking krijgt over de ETERNA filmsimulatie. Deze gesimuleerde ‘cineastische film’ kent ingetogen kleuren en rijke schaduwtonen. Wil je liever een contrastarme opname met groot dynamisch bereik voor nabewerking, dan is er het F-Log profiel.
De Fujifilm X-H1 gaat 1.899 euro kosten en komt begin maart op de markt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.