De Leica CL bevat een 24 megapixelsensor

Leica kondigt een nieuwe compacte systeemcamera aan. De Leica CL bevat een sensor in APS-C formaat van 24 megapixel en gebruikt objectieven met de Leica L vatting. De CL zou je kunnen omschrijven als de technologie van de Leica TL2 systeemcamera in een meer klassieke vormgeving. De TL2 heeft net als de originele Leica T […]

Leica kondigt een nieuwe compacte systeemcamera aan. De Leica CL bevat een sensor in APS-C formaat van 24 megapixel en gebruikt objectieven met de Leica L vatting.
De CL zou je kunnen omschrijven als de technologie van de Leica TL2 systeemcamera in een meer klassieke vormgeving. De TL2 heeft net als de originele Leica T een minimalistisch design met een groot aanraakscherm; de CL biedt klassieke fysieke bedieningselementen zoals twee instelwielen voor sluitertijd en diafragma en een elektronische zoeker. De essentiële instellingen worden getoond op een klein lcd-scherm aan de bovenkant van de camera. Via de ingebouwde WiFi-connectie kun je de CL verbinden met de Leica CL app voor iOS of Android om de camera op afstand te bedienen.

Samen met de CL brengt Leica een compact 18 mm objectief uit.

 
De CL schiet tien beelden per seconde en kan filmen in 4K-resolutie. Hij gebruikt de Leica L lensvatting. Je kan zowel de Leica TL (APS-C) als SL (full-frame) objectieven gebruiken, en via optionele adapters ook Leica M en R objectieven. Samen met de CL introduceert Leica de compacte en lichte Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH. Deze vult de bestaande TL-objectieven aan (Super-Vario-Elmar-TL 11-23 mm f/3.5-4.5 ASPH., Vario-Elmar-TL 18-56 mm f/3.5-5.6 ASPH., APO-Vario-Elmar-TL 55-135 mm f/3.5-4.5 ASPH., Summicron-TL 23 mm f/2 ASPH., Summilux-TL 35 mm f/1.4 ASPH. en APO-Macro-Elmarit-TL 60 mm f/2.8 ASPH.). De Leica CL gaat 2.530 euro kosten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.