De nieuwe Panasonic G9

Panasonic voegt een nieuw vlaggenschip toe aan zijn gamma Lumix systeemcamera’s. De Lumix G9 maakt maar liefst 20 opnames per seconde met continu autofocus en 60 opnames per seconden met autofocus vastgezet na de eerste opname. De G9 bevat dezelfde 20 megapixel beeldsensor als de GH5, maar is meer bedoeld voor fotografie dan video. De beeldstabilisatie in […]

Panasonic voegt een nieuw vlaggenschip toe aan zijn gamma Lumix systeemcamera’s. De Lumix G9 maakt maar liefst 20 opnames per seconde met continu autofocus en 60 opnames per seconden met autofocus vastgezet na de eerste opname.
De G9 bevat dezelfde 20 megapixel beeldsensor als de GH5, maar is meer bedoeld voor fotografie dan video. De beeldstabilisatie in de G9 werd verbeterd en levert een winst van 6,5 stops. Net als Olympus en Sony introduceert nu ook Panasonic een hoge-resolutie opnamemodus waarbij de sensor tussen verschillende opnames (vanop statief) exact één pixel verschuift. Uit de verschillende opnames wordt dan een beeld van 80 megapixel samengesteld. Verder biedt de G9 met alle 4- en 6K Photo-opties die we kennen van de GH5 zoals post focus en focus stacking.
Het autofocussysteem telt 225 selecteerbare AF-punten en stelt in slechts 0,04 seconde scherp. De LVF (Live View Finder) biedt een vergroting van 1.66x en blijft een beeld tonen tijdens continu-opnames. De body is vervaardigd uit een magnesiumlegering, is stof- en spatwaterdicht afgewerkt, en blijft werken bij temperaturen tot 10 graden onder het nulpunt. De G9 heeft twee slots voor SD geheugenkaarten en is compatibel met de nieuwe DMW-BGG9 batterijgreep.
De G9 komt in januari op de markt met een richtprijs van 1.699 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.