Sony heeft op Photokina een nieuw topmodel in de Alpha-familie voorgesteld. De Alpha A99 II gebruikt een hybride autofocussysteem met Sony's Translucent Mirror Technology waarbij de camera constant kan blijven scherpstellen.

Sony heeft op Photokina een nieuw topmodel in de Alpha-familie voorgesteld. De Alpha A99 II gebruikt een hybride autofocussysteem met Sony’s Translucent Mirror Technology waarbij de camera constant kan blijven scherpstellen.

De A99 II is de logische opvolger van de A99. Hij krijgt een back-illuminated full-frame sensor met 42,4 megapixel en kan filmen in 4K-resolutie. Blikvanger is een hybride autofocussysteem met enerzijds een autofocussensor met 79 gevoelige kruissensoren, anderzijds 399 AF-detectiepunten op de beeldsensor. Dankzij de Translucent Mirror Technology met halfdoorlaatbare spiegel blijft de autofocussensor constant actief. Daardoor wordt accurate autofocus mogelijk, ook aan de topsnelheid van 12 beelden per seconde.

De A99 II  krijgt ook de vijfassige SteadyShot Inside beeldstabilisatie uit de A7-reeks systeemcamera’s. Het toestel gaat 3.600 euro kosten.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/38/146051_webomya4g5ioviumusdy4ls.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/38/146051_webqdiicfurn4aucp9qdong.jpg” caption=”||De A99 II is bedoeld voor sport- en natuurfotografen.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.