Parrot kondigt een nieuwe drone aan. De kleine Bebop kan filmen in full HD en is voorzien van een groothoeklens.

Liefhebbers van vliegende drones kunnen uitkijken naar de Parrot Bebop, een kleine quadcopter met geavanceerde functies.

De Bebop heeft een diameter van ongeveer 28 centimeter en is 3,6 centimeter hoog. In dat compacte frame stak Parrot een f2,2-fisheyelens met daarachter een 14 megapixelbeeldsensor, goed voor filmopnames in full HD.

De drone gebruikt de fisheyelens om je een normaal beeld van de omgeving te geven. Omdat de lens veel meer opvangt dan een standaardlens (een beeldhoek van 180 graden, om precies te zijn), kan je softwarematig rondkijken alsof de drone voorzien zou zijn van een bewegende camera. Het systeem zorgt verder voor een erg stabiel beeld.

Film neem je op naar het acht gigabyte grote intern geheugen van de Bebop, in mp4-formaat. Foto’s neemt de quadcopter in jpeg en zelfs in het dng-rawformaat. Ook gps is present, en de Bebop kan indien nodig zelf de weg naar huis terugvinden.

Een klein hefschroefvliegtuig impliceert een kleine batterij, dus erg lang kan je niet vliegen met de Bebop: ongeveer twaalf minuten. In vergelijking met andere drones is dat een normale prestatie, maar het blijft toch uitkijken naar een doorbraak in batterijland.

Skycontroller
Net zoals andere Parrot-drones bestuur je de Bebop vanaf je Android-telefoon of tablet, of je iPhone of iPad. Ben je geen fan van touchscreen, overweeg dan de Skycontroller: een andere aankondiging van Parrot.

Met de Skycontroller krijg je toegang tot fysieke knoppen en hendels, net als bij een gewone afstandsbediening. Het ding past mooi rond je tablet voor optimaal beeld, en geeft je een serieuze boost in wifibereik.

De Skycontroller zal volgens Parrot compatibel zijn met een virtualrealityheadset zoals de Oculus Rift. Via de Rift kan je door de ogen van je drone kijken, en dankzij de fisheyelens kijk je rond door je hoofd te bewegen.

Een exacte lanceerdatum voor de Bebop en de Skycontroller kennen we nog niet. Parrot wil alleen kwijt dat beide toestellen voor het vierde kwartaal van dit jaar gepland staan. Ook over de prijs is het bedrijf stil. Als je toch een idee wil hebben, denk dan aan een richtprijs van 600 tot 700 euro, gebaseerd op de prijs van andere Parrottoestellen.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/20/bebop.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/20/136658_skycontroller.png||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/20/136658_fisheye.png” caption=”||||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.