De Galaxy S4 Zoom is een kruising tussen een smartphone en een compactcamera, uitgerust met een aantal mooie specificaties voor de mobiele fotograaf.

De Galaxy S4 Zoom is een kruising tussen een smartphone en een compactcamera, uitgerust met een aantal mooie specificaties en interessante stukjes software voor de mobiele fotograaf.

De tactiek van Samsung op smartphonegebied is zo onderhand wel bekend: lanceer een toptoestel en maak daar dan een aantal variaties op. Na de Galaxy S4 Active presenteerde Samsung gisteren zijn volgende telg in de S4-lijn, speciaal gericht op de fotograaf: de Galaxy S4 Zoom.

 

 

 

 

Het toestel is voorzien van de nieuwe Zoom Ring-interface. Die kan je bedienen vanaf het thuisscherm en geeft je alle mogelijke instellingen voor tijdens het fotograferen. Deze Zoom Ring stelt je ook in staat om tijdens een gesprek een foto te nemen en via MMS naar je gesprekspartner te sturen.

Om je te inspireren heeft de Galaxy S4 Zoom een aantal beeldbanken met foto's van bekende fotografen. Ook kan de telefoon je op basis van je locatie naar fotogenieke plaatsen sturen, een mogelijkheid die overigens ook in Google Now zit.

De Smart Mode kennen we al van de Samsung Galaxy Camera (test) en geeft je automatisch de beste instellingen voor de foto die je wilt maken. De Smart Mode Suggest-functie geeft je tips bij het kiezen van de juiste instellingen voor de beste foto, door informatie te geven over de omgevingsfactoren, zoals licht en de brandpuntafstand.

Specificaties
Bij dit toestel draait alles om het fotograferen en daarom beschikt het toestel over een 16 megapixel CMOS-sensor en 10x optische zoom. De ingebouwde optische beeldstabilisator (OIS) zorgt ervoor dat je bewegingen worden gecompenseerd.

 

 

Hoewel dit toestel de naam Galaxy S4 met de toevoeging Zoom draagt, zijn de specificaties van het toestel – op de camera na – een stuk minder dan die van zijn grote broer. Zo heeft dit toestel geen full HD-scherm en is het 'maar' 4,3 inch groot. Het toestel heeft verder een dualcoreprocessor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 1,5 RAM aan werkgeheugen. De S4 Zoom draait wel op Android 4.2.2.

Het lijkt erop dat Samsung met dit toestel met een schuin oog heeft gekeken naar de Nokia Lumia-toestellen die uitblinken als het gaat om fotograferen. Er is natuurlijk ook nog de Samsung Galaxy Camera, maar de Galaxy Zoom is iets handzamer en voelt meer aan als een echte telefoon.

Vergeleken met de Nokia-toestellen is het wel nog een behoorlijk fors apparaat: de cameratelefoon is met iets meer dan 15 millimeter bijna twee keer zo dik als de 'normale' Galaxy S4.  

De Samsung Galaxy S4 Zoom is vanaf deze zomer verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro. Wij zijn erg benieuwd naar hoe groot de markt voor dit soort cameratoestellen zal zijn, zeker als een toestel als de Galaxy Note III ook optische beeldstabilisatie zal krijgen.

 

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/24/130925_galaxy-s4-zoom.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/24/130925_galaxy-s4-zoom-2.jpg” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.