Exploring the Unbeaten Path Bob Thissen


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In Exploring the Unbeaten Path neemt Bob Thissen ons opnieuw mee naar de meest verlaten plekken ter wereld. Het resultaat is een boek met prachtige foto’s dat naadloos overgaat in de YouTube-video’s die je op het kanaal met dezelfde naam kan terugvinden. Of andersom natuurlijk. 

Exploring the Unbeaten Path is een kanaal dat ikzelf al enkele jaren volg op YouTube. Meer bepaald sinds het verschijnen van onderstaande video, waarin Bob samen met enkele medefotografen een reis onderneemt naar Buran om daar verlaten space shuttles te gaan fotograferen. Met bijna 2,5 miljoen weergaven blijft de video het meest bekeken stuk content op het kanaal. Met goede reden, want hij vat de essentie van het kanaal goed samen. De adembenemende foto’s die het team daar maakte, waren dan ook de essentie van het eerste volume van Exploring the Unbeaten Path. Niet getreurd echter, want ook dit tweede volume bevat prachtige beelden van cover tot cover (bijna 400 in totaal).

Meer nog, we beginnen het boek met een trip naar de Exclusion Zone in Fukushima. Daar is op YouTube een volledige serie over verschenen die in zijn geheel meer bekeken is dan de video hierboven. Van verlaten dorpen waar de luxewagens nog op straat staan en supermarkten waarvan de rekken nog gevuld zijn tot verlaten zwembaden en ziekenhuizen, je vindt het allemaal in de eerste 30 pagina’s van het boek. Dit is echter nog maar het begin. Ook de volgende 225 pagina’s gunnen je een blik op locaties die je waarschijnlijk nooit zelf te zien krijgt. En al helemaal niet in deze staat van verval. Luxe hotels, fabrieken, theaters, kastelen en ga zo maar door. Je vindt het allemaal in Exploring the Unbeaten Path volume 2.  

Wat Shoot er van vond

Exploring the Unbeaten Path volume 2 is een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in Urban Exploring (Urbex) en voor elke fotograaf die kan genieten van unieke beelden. De vele locaties over de hele wereld inspireren je om er zelf op uit te trekken en de meest toeristische locaties links te laten liggen. Met bijna 400 foto’s gaat het hier om een goed gevuld boek. De handige QR-codes die naast sommige foto’s staan, sturen je meteen naar de corresponderende YouTube-video. Zo kan je naast het boek ook online nog eens uren kijkplezier beleven. 

Exploring the Unbeaten Patch volume 2 is beschikbaar via de webwinkel van Bob Thissen voor 49,95 euro en voor 2,50 euro extra kan je daar een gesigneerd exemplaar van maken. Meer over Exploring the Unbeaten Path kan je vinden op YouTube, de bijbehorende website of op de website van Bob zelf.  Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in