Samsung heeft de lancering aangekondigd van "PRO Ultimate", een nieuwe reeks UHS-I-geheugenkaarten in zowel microSD- als full-size SD-formaten.

Deze geheugenkaarten zijn specifiek ontworpen voor professionele fotografen en contentmakers en bieden een maximale capaciteit van 512 GB. Bovendien bieden ze een indrukwekkende sequentiële leessnelheid van maximaal 200 MB/s.

Hangu Sohn, vice-president van het Memory Brand Product Biz Team bij Samsung, benadrukt de groeiende behoefte aan snelle en betrouwbare opslagmedia als gevolg van de toenemende productie van hoge-resolutie content. De PRO Ultimate-serie belooft die betrouwbaarheid door gebruik te maken van verbeterde controller-technologieën en multi-proof beveiligingsfuncties, zoals een verbeterde Error Correction Code (ECC) engine en robuuste fysieke beveiligingen.

De nieuwe kaarten stellen volgens Samsung een nieuwe industriestandaard met leessnelheden tot 200MB/s en schrijfsnelheden tot 130MB/s, waardoor ze ideaal zijn voor het overdragen van grote bestanden zoals 4K UHD en Full HD-video. Ze zijn bovendien uitgerust met Application Performance Class 2 (A2), wat hoge prestaties in random lees- en schrijfbewerkingen (kleinere bestanden) en multitasking mogelijk maakt.

Advertentie

Qua duurzaamheid zijn de kaarten onder andere waterdicht tot een diepte van twee meter voor maximaal 72 uur, valbestendig vanaf een hoogte van maximaal vijf meter, en bestand tegen extreme temperaturen van -25°C tot 85°C.

Een van de opmerkelijkste technologische verbeteringen is de nieuwe 28-nanometer (nm) controller die zorgt voor een 37% betere energie-efficiëntie in vergelijking met eerdere modellen van Samsung. Dit zorgt voor een langere batterijduur in apparaten die deze kaarten gebruiken.

De PRO Ultimate-geheugenkaarten zijn compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder DSLR- en systeemcamera’s, camcorders, pc’s en laptops, evenals Android-smartphones, tablets, draagbare gameconsoles, en drones. Ze zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten van 128GB tot 512GB, en worden geleverd met een beperkte garantie van tien jaar. De microSD-variant is vanaf 29 augustus verkrijgbaar, terwijl de full-size SD-variant in oktober zal worden gelanceerd.

Shoot zal binnenkort de SD-variant testen, dus houd zeker onze website in de gaten!

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in