Capture One heeft Capture One 22 (15.3.0) aangekondigd. De nieuwe update is vanaf nu beschikbaar en bevat veel nieuwe functies en verbeterde prestaties.

In maart dit jaar kondigde Capture One zijn plannen aan, ze wilden een multiplatform-ecosysteem voor creatievelingen worden. Die weg begon met Capture One Live, waarbij ze nu Capture One voor de iPad introduceren. Een belangrijke stap, die de weg openzet voor vernieuwing en vooruitgang. Maar ook de desktopversie van Capture One 22 krijgt de nodige aanpassingen en verbeteringen, waar veel gebruikers baat bij hebben.

Nieuwe functies van Capture One 22

 • Draadloze tethering (Sony). De draadloze tethering voor Sony camera’s levert een identieke functionaliteit aan USB-tethering. Ondersteunde camera’s zijn de Sony a7R IV, a1, a7 IV, a7S III, a7C, FX3, ZV-E10 en a9 II.
 • Opslaan op kaart en computer bij tethering (Canon). Je kunt zelf opslaan waar je de afbeeldingen wil opslaan: op de geheugenkaart, de computer of beide.
 • Magische gum. Deze biedt dezelfde functies als het Magische penseel. Hiermee kun je delen van maskers verwijderen, inclusief lucht en huid. De Magische Gun is beschikbaar via de gereedschappen Lagen en Cursor.
 • Herontwerp gereedschappenpaneel. Deze zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve bediening. Denk aan grotere pictogrammen, labels, een nieuwe indeling voor de tools en aanpassingsopties.
 • Cloudoverdracht vanaf iPad. Met Cloud Transfer kun je afbeeldingen importeren in Capture One Pro vanuit de cloud op de iPad-app (die vanaf 28 juni beschikbaar is).
 • Bijsnijdverhouding opgeslagen per afbeelding
 • Rotatie soepelheid (Mac)
 • Style Pack-functionaliteit
 • Begeleide tour
 • Ondersteuning van Metal op Intel
 • Capture One Live: sessieduur van 1 maand / Sneltoetsen op internet / Verbeterde watermerkworkflow

Capture One 22 ondersteund ook nieuwe camera’s en lenzen, waaronder de Canon M50 II en de Canon R5C. Nieuwe Canon RF-lenzen worden nu ondersteund, zoals de RF 24-120 mm F4-6.3 IS USM, RF 100-500 mm F4.5-7.1 L IS USM, RF 800 mm F5.6 L IS USM en Canon RF 1200 mm F8 L IS USM.

Capture One 22 is beschikbaar als een permanente licentie voor 244 euro of als onderdeel van een abonnement vanaf 29 euro per maand. Ga voor meer informatie naar Capture One.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in