Nikon heeft een supersnelle geheugenkaart gepresenteerd: de 660 GB CFexpress Type B geheugenkaart met lees- en schrijfsnelheden van 1700 MB/s en 1500 MB/s.

Met deze geheugenkaart richt Nikon zich specifiek voor de filmers, de snelheid leent zich namelijk bijzonder goed voor het opnemen van video in 8,3K/60p N-RAW, maar ook voor het maken van langere opnames. Daarnaast is de snelheid ideaal voor het fotograferen van series RAW-bestanden. De nieuwe geheugenkaart past daarmee in het plaatje van Nikons nieuwe vlaggenschip, de Z9 full-frame systeemcamera.

Prijs-kwaliteit

De MC-CF660G wordt aangeboden in de voorverkoop voor ongeveer 730 USD, waarbij je per 1,10 USD per gigabyte betaalt. Dit is iets hoger dan CFexpress Type B-kaarten van bijvoorbeeld SanDisk, Lexar, Sony, en anderen. Sommige merken, zoals Transcend, bieden dergelijke snelheden aan voor ongeveer de helft van dit geld. Ga je met deze geheugenkaart aan de slag in een Z9 systeemcamera, dan is de 660GB opslag genoeg voor ongeveer 20.000 foto’s in JPEG (Fijn/Groot) of High-efficiency RAW, en 198 minuten aan 8-bit 8K UHD/30p video-opnames.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in