In juni krijgt het praktische en toegankelijke RAW-bewerkingsprogramma van ON1 een imposante update.

Photo Raw 2022.5 gaat niet alleen efficiënter werken, het krijgt ook een paar praktische tools waarmee je nog meer uit je foto’s haalt. Deze update bevat een enorme update van de populaire ON1 Resize, betere ruisonderdrukking, verbeterde Sky Swap AI, camera-ondersteuning voor de Nikon Z 9 en meer.

Alles onder één dak

Waar veel fotografen gebruikmaken van Lightroom en Photoshop, wil ON1 Photo RAW een gebruiksvriendelijk platform bieden waar je als fotograaf alles kunt doen wat je voor mogelijk hield op het gebied van fotobewerking. Het programma herkent automatisch de camera waarmee een foto is geschoten en installeert zelf de beste tools voor jouw camera en objectief, zodat je het maximale kunt halen uit jouw RAW-bestanden. Naast de gebruikelijke functies als het aanpassen van de belichting, scherpte en verzadiging, kun je binnen dit programma ook gebruikmaken van superieure ruisonderdrukking met NoNoise AI, de lucht vervangen en foto’s vergroten naar ongekende formaten met ON1 Resize AI. Daarnaast biedt Photo RAW 2022.5 ook handvatten voor een complete workflow, waarbij je mobiele apparaten met je desktop kunt combineren via de cloudintegratie.

Nieuwe functies in ON1 Photo RAW 2022.5

  • Volledige integratie van ON1 Resize AI, zodat je foto’s kunt opschalen zonder in te boeten op scherpte. Met een nieuwe superresolutietechnologie kun je foto’s vergroten en tegelijkertijd ongelooflijk veel details en scherpte behouden en herstellen.
  • Batch Upscaling maakt het mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te bewerken. Pas eenvoudig instellingen aan en synchroniseer ze over meerdere foto’s. Je kunt hierbij afzonderlijke foto’s selecteren of een hele map aanpassen en exporteren.
  • Klaar voor afdrukken laat je in één adem complete galerijshows voorbereiden. Je kunt afbeeldingen bijsnijden, formaten wijzigen, verscherpen en afdrukken.
  • Verbeterde NoNoise AI in niet-onbewerkte bestanden levert betere prestaties in het bewerken van bijvoorbeeld JPG-, TIF- of PSD-bestanden.
  • De nieuwe automatische lenscorrectie van LensMatch kan vervorming detecteren en verwijderen bij onbewerkte opnamen met lenzen die bij de camerafabrikant passen. Dit maakt voor veel gebruikers de noodzaak voor externe lensprofielen overbodig. Lenscorrectie kan ook gebruikshandleiding profielaanpassingen onthouden, zodat ze kunnen worden gebruikt als de standaardinstellingen voor een lens.
  • Sky Swap AI is verbeterd, rondom bomen en met witte luchten zul je makkelijker een lucht kunnen veranderen.
  • Nieuwe camera-ondersteuning voor de Canon EOS R5C, Panasonic Lumix DC-GH6, OM System OM-1, Leica M11, Fujifilm X-T30 II en Nikon Z 9.

Je kunt ON1 Photo RAW in huis halen als eenmalige aankoop, maar ook als een abonnementslicentie. Versie 2022.5 is een gratis update voor alle eigenaren van ON1 Photo RAW 2022 en zal (begin) juni beschikbaar zijn. Je koopt het programma voor 94,92 EUR of als upgrade voor een eerdere versie voor 75,94 EUR. Je kunt het programma ook als proefversie van 14 dagen downloaden.

ON1 Photo RAW-abonnees ontvangen automatisch de nieuwe ON1 Photo RAW 2022.5 als onderdeel van hun abonnement. Photo RAW-abonnementen bevatten altijd de nieuwste versie van ON1 Photo RAW voor computers en mobiel, cloudsynchronisatie en elke ON1-plug-in. Een abonnement begint bij 9,49 EUR per maand of 106,79 EUR per jaar.

Kijk hier voor meer informatie over ON1 Photo Raw.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in