Photoshop op iPad

Photoshop op iPad is weer uitgebreid met nieuwe tools van de desktopversie. De updates zijn vooral ééntikstoepassingen.

Photoshop op iPad bestaat alweer ruim tweeëneenhalf jaar en neemt steeds meer functies van zijn grote broer over. Volgens productmanager Ryan Dumlao hebben de ontwikkelaars van Adobe de tools van de app in de eerste jaren vooral preciezer en beter controleerbaar gemaakt. Het afgelopen jaar hebben ze zich daarentegen gericht op ééntikstoepassingen waarmee het sneller werken is met de app. Het resultaat is zichtbaar in de nieuwste update: de desktopfuncties Content-Aware Fill (Inhoud vullen) en Remove Background (Achtergrond Verwijderen) zitten nu ook in de tabletversie.

Volgens Adobe is Content-Aware Fill een van de baanbrekende features van de desktopversie van Photoshop. Veel iPad-Photoshoppers hoopten al dat ze snel op de tabletversie beschikbaar zou komen. De tool gebruikt kunstmatige intelligentie om ongewenste elementen van een beeld te verwijderen. Daarbij analyseert de functie het beeld, zodat de nieuwe inhoud van het verwijderde gedeelte in overeenstemming is met de rest van het beeld.

Om Content-Aware Fill in Photoshop op iPad in te zetten, selecteer je eerst het te verwijderen object met het Lasso-gereedschap of een andere tool. Dat hoef je niet eens heel secuur te doen. Met een simpele tik op Content-Aware Fill wordt het te wissen deel weggepoetst in context van zijn omgeving.

Overige updates Photoshop op iPad

Ook het verwijderen van de achtergrond is zo’n functie die zijn nut in fotobewerkingsprogramma’s op de desktop heeft bewezen. Het is nu ook mogelijk in de iPadversie van Photoshop. De functie Remove Background is te vinden onder het Lasso-gereedschap of bij de Quick Actions in het Eigenschappen-paneel rechts. Ook deze functie werkt weer met één tik en herkent na het aanroepen zelfstandig de achtergrond, zodat je die bijvoorbeeld makkelijk kan vervangen met de achtergrond van een ander beeld.

De Adobe-ontwikkelaars hebben in meer selectietools aanpassingen gedaan. In Select Subject kan de kunstmatige intelligentie nu personen in beeld herkennen en betere selecties maken van plukken haar en kleren. Ook dit gaat weer met een tik. Verder zijn de automatische verbetertools Auto Tone, Contrast en Color van de desktopversie overgenomen. Deze vind je op de iPad onder Filters and adjustments.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in