Sunwayfoto

Sunwayfoto introduceert twee nieuwe statieven die zijn voorzien van een waterdichte en stofbestendige carbonconstructie.

Sunwayfoto introduceert met de T2540CT en de T2840CE twee nieuwe statieven die voorzien zijn van een waterdichte en stofbestendige carbonconstructie. Beide statieven worden als kit geleverd met een balhoofd uit de EPIC-serie van het bedrijf.

De Sunwayfoto T2540CT is een lichtgewicht reisstatief en is voorzien van het EB-36-balhoofd. Dankzij de omkeerbare poten is het statief in ingeschoven toestand slechts 45 centimeter lang. Dat en het lage gewicht van 1,4 kg – dat is inclusief kop – maakt het statief erg geschikt voor de reizende fotograaf. Ondanks zijn compacte ontwerp biedt het statief een draagvermogen van 13 kg en een maximale werkhoogte van 153 cm.

Het statief heeft speciaal ontworpen sluitingen op de poten die voorkomen dat water, stof of zand in het statief kunnen binnendringen. De middenkolom is in te korten, zodat je extra dicht bij de grond kunt werken. De minimale werkhoogte is daarom 11 cm (19 cm inclusief balhoofd), wat betekent dat het statief ook geschikt is voor macrofotografie.

Advertentie

Sunwayfoto T2840CE voor zwaardere camera’s en lenzen

De kit met Sunwayfoto T2840CE en EB-44-balhoofd is met een gewicht van 1,75 kg een stuk zwaarder, maar heeft met 16 kg dan ook een groter draagvermogen. Het statief heeft een maximale werkhoogte van 173 cm en is daardoor ook geschikt voor de langere fotograaf. In ingeschoven toestand meet het statief 61 cm.

Ook de dit statief heeft sluitingen die voorkomen dat water, stof en zand in de poten kan komen. De middenkolom van de Sunwayfoto T2840CE is verwijderbaar en met de speciale verzwaringshaak schroef je de kop rechtstreeks op de spider. De minimale werkhoogte is daarmee slechts 19 cm, zonder balhoofd is dat 10,8 cm.  Het meegeleverde Sunwayfoto EB-44-balhoofd combineert een laag eigen gewicht met een hoog draagvermogen en heeft een ingebouwde panorama-functie en frictie-instelling.

De kit met de Sunwayfoto T2540CT en EB-36-hoofd heeft een adviesverkoopprijs van 349 euro, bij de T2840CE + EB-44 is dat 449 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in