Zhiyun Crane M2S

De Zhiyun Crane M2S is een kleine en lichte gimbal die het filmen met systeemcamera's, smartphones en action-cams soepeler maakt.

De Zhiyun Crane M2S is een kleine, lichte en betaalbare gimbal geschikt voor allerlei camera’s. Ook heeft de gimbal een aantal handige features aan boord waarmee je je systeemcamera, smartphone of action-cam optimaal kan bedienen.

De nieuwe Crane heeft een gewicht van 549 gram, wat vergelijkbaar is met gimbal voor smartphones. Toch is de gimbal sterk genoeg om bijvoorbeeld een Sony A7C met een Tamron 28-75mm F/2.8 te kunnen uitbalanceren. Dat is mogelijk dankzij krachtigere motoren en assen in vergelijking met voorganger Crane M2.

De Crane M2S wil met een aantal features het gebruiksgemak vergroten. Zo heeft de gimbal een display van 0.66 inch waarop je de status en instellingen van zowel camera als gimbal kunt zien. Zo kan je tijdens het filmen met één blik op het scherm je hun instellingen monitoren. De CRANE-M2S heeft verschillende opnamemodi die het filmen vergemakkelijken, bijvoorbeeld voor het volgen van objecten en panning shots.

Zhiyun Crane M2S heeft ingebouwde lamp

In de M2S is net als in de duurdere Crane M3 een fel licht ingebouwd. Dit maakt gebruik van de Lumen Amplifier-techniek, waardoor de output meer dan 1000 lumen op een afstand van 2,8 meter is. Hierdoor is het geschikt om als invullicht voor heldere onderwerpen te gebruiken. Het licht is regelbaar in vijf standen. Ook krijg je er vier 4 kleurenfilters bij, waardoor je nog meer creatieve mogelijkheden en controle hebt.

Zhiyun Crane M2S

De Crane M2S beschikt over Zhiyuns quick release technologie 4.0 die het eerder enkel gebruikte in de topmodellen. Het V-vormige ontwerp biedt een betere efficiëntie, terwijl de dual safety vergrendeling ervoor zorgt dat de camera altijd stevig vast zit aan de gimbal.

Je kan de gimbal opladen via de usb-C-connector die snelladen tot 12W ondersteunt. Daarmee is de  M2S in 100 minuten volledig opgeladen. Met een volle batterij kun je het apparaat maximaal 10 uur lang gebruiken. Compatibel apparaten en camera’s kunnen met een usb-C-kabel worden verbonden, om zo controle over de sluiter te krijgen. Daarnaast kun je de camera van stroom voorzien door de 5V/1A-voeding van de gimbal.

De Zhiyun Crane M2S is beschikbaar voor een prijs van zo’n 299 euro. Er is ook een versie inclusief speciale rugzak om de gimbal in te vervoeren, die kost 379 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in