Crane M3

De Zhiyun Crane M3 is een drie-assige gimbal die volgens de fabrikant compatibel is met meer dan 90% van de huidige spiegelloze camera’s.

Je kunt ook je smartphone of action cam op de gimbal bevestigen. Voor optimaal gebruiksgemak heeft de Crane M3 een universeel quick-release design, waardoor je snel tussen de apparaten kunt wisselen. Zodra je de quick-release plaat aan je camera hebt bevestigd, klik je deze door het 3-click mechanisme snel en veilig op zijn plek. Het ontwerp zorgt niet alleen voor een veilige vergrendeling, maar ook voor optimale response en stabiliteit.

Bij het wisselen van batterij hoef je de gimbal niet te demonteren of te herbalanceren. Dat laatste geldt ook als je een microfoon aan je set-up toevoegt. De pro-versie van de Crane M3 wordt standaard geleverd met een shotgunmicrofoon, maar de 6.5mm audiopoort ondersteunt een groot aantal andere professionele microfoons. De Crane M3 biedt bovendien innovatieve vergrendelingen waarmee alle assen kunnen worden vastgezet. Hierdoor is de gimbal simpel en veilig te vervoeren in bijvoorbeeld een rugzak of cameratas.

Crane M3 heeft invullicht en Bluetooth

De nieuwe Crane heeft een ingebouwde led-invullicht van 800 lumen, die zijn stroom van de gimbal krijgt. De sterkte en temperatuurinstelling hiervan zijn traploos via een draaiwiel in te stellen. Op maximaal vermogen van 6 Watt biedt de led een kleurtemperatuur van 3000 tot 5400K. Optioneel zijn er magnetische kleurenfilters beschikbaar die je op de led-lamp kunt bevestigen.

De Crane M3 heeft een ingebouwde ontvanger die je middels Bluetooth met een transmitter voor de systeemcamera kan verbinden, zodat je de camera draadloos kunt bedienen. De gimbal zelf is met één hand te bedienen via de veelzijdige draaiknop en de joystick. Op die manier kun je niet alleen de gimbal zelf bedienen, maar ook het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarden van je camera veranderen.

De gimbal heeft bovendien een touchscreen van 1,22 inch, waarmee je tussen verschillende modi kunt wisselen. Op dit scherm bepaal je ook de volgsnelheid van de gimbal. Het display toont verder de operationele status van de camera, de verbinding met de gimbal en de batterijstatus. 

De Zhiyun Crane M3 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Bij de basisversie (399 euro) krijg je een statief, bij de comboversie (489 euro) wordt bovendien een rugtas en smartphonehouder meegeleverd. Bij de pro-versie (699 euro) is de hierboven genoemde shotgunmicrofoon en een expansion base inbegrepen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in