In 2000 publiceerde de bekende Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand zijn fotoboek De aarde vanuit de hemel. Het bleek een bestseller. Het boek is nu verschenen in een volledig geactualiseerde versie. Met meer dan tweehonderd foto’s afkomstig uit zeven continenten en 68 landen maakt De aarde vanuit de hemel ons bewust van de schoonheid en de kracht van onze planeet. Tegelijk vormen de luchtfoto’s een bron van bezinning en reflectie op de veranderingen die zich op aarde voltrekken.

De nieuwe foto’s in het boek gaan gepaard met speciaal voor deze volledig herziene editie geschreven teksten. Daarin belichten deskundigen de grote uitdagingen van vandaag. Zo komen onder meer de wereldbevolking, vluchtelingen, de landbouwproblematiek en de impact van nieuwe technologieën aan bod. Ook is er aandacht voor economie, biodiversiteit en de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. Dat maakt dit boek urgenter dan ooit: onze aarde is zo uniek en bijzonder dat we nu actie moeten ondernemen.

Tijdelijk met korting

Van de eerste druk van de bestseller zijn wereldwijd inmiddels ruim vier miljoen exemplaren verkocht. De inhoud van de nieuwe editie is actueler dan ooit en toont onze aarde in een geheel nieuw perspectief. De 2021-versie van De aarde vanuit de hemel (ISBN 978 90 8989 884 5) telt maar liefst 432 bladzijden en is verkrijgbaar voor een prijs van 45 euro. Tot en met 31 januari 2021 kan je het aanschaffen met een korting van ruim vijf euro.

Advertentie

“In dit boek wil ik de unieke schoonheid van onze planeet laten zien, in de hoop dat mensen in actie zullen komen om dit unieke geschenk te beschermen”, vertelt de Franse fotograaf over zijn geactualiseerde boek. “Het geschenk hebben ze gekregen, gebruikt en soms met voeten getreden. Gaat dat ooit lukken? De vele jaren die ik in dit project gestopt heb, hebben er in elk geval toe bijgedragen dat ik de activist ben geworden die ik nu ben. Ik was fotograaf, ik werd pleitbezorger voor het milieu. Door het werk dat ik deed terwijl ik hoog boven de aarde vloog, ben ik veranderd. Stukje bij beetje, door te zoeken naar de mooiste plaatsen en de mooiste foto’s, door steeds meer te weten te komen en door kennis te maken met de grootste deskundigen en experts, ben ik activist geworden.”

Over Yann Arthus-Bertrand

De Franse Yann Arthus-Bertrand (1946) is journalist, ecoloog en fotograaf die zich toegelegd heeft op het fotograferen van de aarde vanuit de lucht. In 1991 richtte hij het eerste agentschap op voor luchtfotografie (Altitude) en vanaf 1994 begon hij – onder de vleugels van Unesco – een inventaris aan te leggen van de mooiste landschappen vanuit de lucht om te getuigen van de schoonheid van de aarde en te proberen de aarde te beschermen. Dit mondde uit in de wereldwijde bestseller La terre vue du ciel.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in