terminus

In hun boek Terminus tonen twee vrouwelijke, Franse fotografen, Delphine Buxant en Céline Danloy, hun passie voor urbex-fotografie.

Met de foto’s in hun boek Terminus wilt het duo de deur naar het onbekende openen en je verrassen. “Wat is hier gebeurd? Welk verhaal schuilt er achter deze plek en zijn bewoners? Wie waren zij? Waarom zijn ze weggegaan en hebben ze gereedschap, machines en soms de intiemste herinneringen achtergelaten?” vertellen ze daarover. “We kunnen de geschiedenis van bepaalde industrieterreinen gemakkelijk achterhalen, maar hoeveel we er ook over ‘weten’, deze plaatsen roepen steeds weer oogverblindende en tegelijkertijd vluchtige beelden op.”

In Terminus laten de twee je binnentreden in de verbazingwekkende wereld van urbex. Ze laten je er diepmenselijke plaatsen mee kennen, met voorwerpen en machines die door de mens zijn achtergelaten. “In ‘urban exploring’ zit ‘exploring’; aan de verkenning van het verleden en de sporen die het nalaat, wijden wij onze passie voor fotografie – nederig en respectvol en zonder ook maar iets te wijzigen.  De sporen die wij nalaten, zijn de beelden waarmee we onze reizen vereeuwigen, vanuit het grote verlangen om dit reisverslag met anderen te delen.”

Terminus van Delphine Buxant en Céline Danloy is een uitgave van Racine en Lannoo en bevat Nederlandse en Franse teksten. Het boek telt 240 pagina’s van 28,5 x 22,5 cm en heeft een hardback cover. Je kunt het online bestellen voor 29,95 euro, waarvoor het in de hele Benelux gratis wordt verzonden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in