Canon PowerShot PX

De Canon PowerShot PX bepaalt met behulp van A.I. wat het juiste moment en de mooiste kadrering is om een foto te maken.

Met de Canon PowerShot PX onthult het merk een camera die is gebaseerd op de PICK. Met dat apparaatje liet Canon begin dit jaar al zien dat het houdt van een experimentje. Net als het inspiratiemodel werkt de PX op de basis van artificiële intelligentie. De camera maakt gebruik van optische en videoverwerkingstechnologieën die het bedrijf voor zijn andere beeldproducten heeft ontwikkeld. Daarmee kan hij onderwerpen en gezichten herkennen en volgen. De camera analyseert de beelden direct om te bepalen wat het meest geschikte moment is om een foto te maken.

De nieuwe camera is volgens Canon “je eigen, persoonlijke fotograaf”, omdat hij automatisch de dierbare momenten van het leven vastlegt zonder dat jij daarvoor de camera in de hand hoeft te nemen. De PX volgt de bewegingen en mensen die in beeld zijn en kadreert de onderwerpen op een intelligente en creatieve manier. De PX slaat zijn beelden op een SD-kaart op, waarna je ze via Bluetooth in de Camera Connect-app op je smartphone kunt bekijken.

Canon PowerShot PX

Canon PowerShot PX heeft grote kijkhoek

Net als de PICK lijkt de PowerShot PX op een bewakingscameraatje dankzij zijn pan-tilt-zoomlens. Die kan 340 graden roteren (170 graden in elke richting) en 20 graden naar beneden en 90 graden naar boven kantelen. Omgerekend naar fullframe heeft de lens een brandpuntsafstand van 19 tot 57 mm, en dus een optische zoom van 3x. De PX kan daarnaast maximaal 4x digitaal inzoomen.

In de compacte behuizing van ongeveer 56 x 82 mm werkt een CMOS-sensor van 1/2,3 inch samen met de DIGIC 7-beeldprocessor. De combinatie produceert foto’s van 11,7 megapixels, video’s worden op maximaal full-HD-kwaliteit tegen 60p (naast 24 en 30 fps) in mp4-formaat opgeslagen.

De PowerShot PX heeft een ingebouwde wifi-module en kan via de usb-poort worden opgeladen. De accu houdt het op een volle lading zo’n twee tot vijf uur vol, al naar gelang de toepassing.

Wil je niet dat het cameraatje automatisch fotografeert, dan kan je het ook bedienen met je stem. Vertel de PX bijvoorbeeld “Hallo Pixie, maak een foto” en hij voert het uit. In totaal herkent de camera vier spraakopdrachten, bijvoorbeeld voor het maken van een video en voor het vinden van personen om vast te leggen. Je kan de PowerShot PX ook als webcam voor je pc inzetten met behulp van de Wireless Webcam Utility software.

Je kan Canon PowerShot PX nu vooraf bestellen voor een prijs van 479,99 euro. De camera wordt dan 18 november verzonden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in