PowerShot Pick

Canons conceptcamera PowerShot Pick is verkrijbaar. Hij fotografeert en filmt dankzij op kunstmatige intelligentie gebaseerde technologiëen.

Canon is op de Japanse crowdfundingsite Makuake een campagne gestart voor de PowerShot Pick, een camera die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Het project staat sinds vrijdag online en is nu al een groot succes. Waar het doel was om 1 miljoen yen binnen te harken, staat de teller inmiddels op 106 miljoen yen. Op het moment van schrijven hebben 3011 mensen een PowerShot Pick aangeschaft.

Maar wat is de Pick precies? Het apparaatje ziet eruit als een soort moderne bewakingscamera. Het is klein en heeft een vrolijk ogend ontwerp. Canon wil met de camera nieuwe manieren bieden om van fotografie en video te genieten. Daarvoor zijn in de Pick optische en videoverwerkingstechnologieën ingebouwd die Canon voor zijn andere beeldproducten heeft ontwikkeld. Daarmee herkent de camera gezichten en kan hij onderwerpen volgen. De camera analyseert de beelden direct om te kunnen bepalen wat het meest geschikte moment is om een foto te maken.

De Pick is ontworpen om automatisch foto’s te maken op de achtergrond, wat volgens Canon zal resulteren in authentiekere beelden. Op die manier zorgt het apparaatje voor een unieke manier van herinneringen vastleggen. De camera kan ook handmatig worden bediend via gesproken instructies. Er komt ook een app waarmee je de door de Pick vastgelegde momenten kan bekijken en delen.

Technische gegevens PowerShot Pick

De Pick is een klein, rond apparaatje. Het heeft een hoogte van 90 millimeter en een diameter van 60 millimeter. Bovendien weegt het slechts 170 gram, zodat je het overal mee naartoe kan meenemen. Er is ook een Velpon-statiefje verkrijgbaar, waarmee je de camera omtovert tot een soort van DJI Pocket.

De PowerShot Pick maakt gebruik van een 1/2,3-inch CMOS-beeldsensor met 12 megapixels en een DIGIC 7-beeldprocessor. Het heeft een 19-57mm-kleinbeeldequivalent zoomlens met een maximaal diafragma van f/2.8. Ook is de Pick voorzien van beeldstabilisatie. De kop van de camera kan in twee richtingen 170 graden draaien, waardoor het een totale beeldhoek van 340 graden heeft. Het camerahoofd kan ook 110 graden naar boven kantelen. Foto- en videobestanden slaat hij op een microSD-kaart op.

De Canon PowerShot Pick is op dit moment alleen beschikbaar op de crowdfundingwebsite Makuake, in een zwarte en witte variant. Of en wanneer de Pick ook een officiële lancering en verkrijgbaarheid krijgt, is nog onbekend. Op de site zijn nog kits inclusief een snellader verkrijgbaar, die kosten 40.900 yen per stuk – iets meer dan 323 euro. Ook is er een versie met snellader en Velbon-statief, die is zo’n 6 euro duurder. Canon verwacht de eerste Picks in juli van dit jaar naar de investeerders te versturen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in