Polaroid Now+

De Polaroid Now+ bedien je uit de hand of, eventueel vanop statief, op je telefoon of tablet via de gratis app.

Met de Polaroid Now+ richt het bekende direct-klaar cameramerk zich vooral op de creatievere fotoliefhebbers. Het analoge toestel heeft een autofocus en wordt geleverd met vijf filters die je voor de lens van de camera kan plaatsen. De camera is verkrijgbaar in zwart, wit en blauw-grijs.

Bij de Polaroid Now+ krijg je een etuitje met rits, waarin je de vijf filters veilig en netjes kunt opbergen. Die zitten niet met schroefdraad vast, zoals je gewend bent bij een camera met verwisselbare objectieven. Je schuift de filtertjes eenvoudig over de lenscilinder.

Met de gele, groene en blauwe kleurenfilters kun je kleurzwemen aan je kleurenfoto’s toevoegen of delen van een zwart-witfoto donkerder en lichter maken. Dat geldt ook voor het roodfilter, dat bovendien een helder centrum heeft. Het laatste betreft een sterfilter, dat de hoge lichten er met een stereffect uit laat springen. Dit filter zorgt bovendien voor een zachtere scherpte voor portretten.

Meer creatieve Polaroid Now+ tools

De Polaroid Now+ beschikt ook een diafragmavoorkeuze en statiefmodus. Deze tools zijn te activeren via de gratis app van Polaroid, waarvan zowel een iPhone- als Androidversie beschikbaar is. Met behulp van deze app kun je nog meer creatieve opnamen maken. De app biedt bijvoorbeeld tools om te schilderen met licht en om dubbelbelichte opnamen te maken. Ook kun je de Polaroid Now+ in de app handmatig instellen. De direct-klaar camera kun je natuurlijk ook zonder de app bedienen.

De Polaroid Now+ werkt met zowel Polaroid i-Type als Polaroid 600 film voor de klassieke direct-klaar foto. Afhankelijk van de creatieve voorkeur zijn deze films verkrijgbaar in onder andere kleur, zwart-wit of een scala aan andere uitvoeringen voorzien van creatieve kaders.

De camera heeft een behuizing gemaakt van polycarbonaat, ook de lens is daarmee vervaardigd. Het toestel is ongeveer 150 x 11 x 95 millimeter groot en weegt 457 gram. Aan de onderzijde is een statiefaansluiting aanwezig. De Polaroid Now+ laad je met behulp van de meegeleverde micro-USB-kabel op; een nekriem en snelstartgids vind je ook in de verpakking. Voor het geheel betaal je 149,99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in