Panasonic

Panasonic is bezig aan een reorganisatie, waarbij de camera- en lensdivisie van het megaconcern goed onder de loep zou worden genomen.

De Japanse nieuwssite Diamond online berichtte onlangs dat Panasonic weleens zou kunnen stoppen met het produceren van camera’s en lenzen. Aangezien het bedrijf midden in een grote reorganisatie zit, zou het de verliesgevende lens- en cameradivisie goed onder de loep nemen.

De website meldt dat Panasonics imaging business een van de drie takken is die op dit moment waarschijnlijk geen winst opleveren. Het management besloot eerder al de productie van tv’s, ook een verliesgevende divisie van het conglomeraat, uit te besteden aan het Chinese TCL. Het derde probleemkind is het bedrijfsonderdeel dat onder meer bouwmaterialen en toiletten voor woningbouwcorporaties maakt.

Volgens de website is Panasonic van plan om in oktober een reorganisatie door te voeren. Daarbij zou het het onderdeel Panasonic Entertainment & Communication, dat verantwoordelijk is voor tv’s en digitale camera’s, uit Panasonic Corporation willen halen. Dat zou een duidelijk signaal zijn dat het dit bedrijfsonderdeel niet meer als kernactiviteit ziet. Het is daarmee niet ondenkbaar dat het management op zoek gaat naar een exitstrategie voor de imaging tak.

Diamond online geeft aan dat Panasonic met het Lumix-merk op dit moment een marktaandeel heeft van rond de 4,4 procent. Dat komt neer op zo’n 390.000 verkochte camera’s. Concurrenten met vergelijkbare marktaandelen zouden allemaal rode cijfers noteren, wat ook voor de digitale camera-activiteiten van Panasonic zou gelden. De website noemt Olympus als een van die concurrenten. Dat verkocht zijn cameradivisie eerder aan een investeringsmaatschappij. Sinds begin dit jaar opereert de tak zelfstandig onder de naam OM Digital Solutions. Diamond online schrijft dat Panasonic weleens een vergelijkbaar scenario in gedachten kan hebben.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in