Theta Z1 51GB

De Theta Z1 51GB is het nieuwe topmodel van Ricoh's 360°-camera's. Het heeft een veel hogere opslagcapaciteit dan zijn voorganger.

De Theta Z1 51 GB is het nieuwste model in Ricoh’s familie van camera’s die 360°-beelden kunnen schieten in één enkele opname. De Z1 51GB is het nieuwe topmodel in de Theta-reeks. Ricoh heeft vooral het interne geheugen van de 360°-camera uitgebreid. Dat heeft nu een capaciteit van 51 GB in plaats van 19 GB.  

Verder heeft Ricoh niets veranderd aan de Z1. Ook het 51GB-model kan foto’s vastleggen in een resolutie van ongeveer 23 megapixels (6720 x 3360 pixels). Beelden kunnen zowel in JPEG als in RAW worden opgeslagen. Met de camera kan je ook filmen, en wel in 4K-kwaliteit met 30 frames per seconde. Daarbij zorgt een 3-assige rotatiestabilisatie voor de compensatie van trillingen.

De camera is uitgerust met een 1,0-inch back-illuminated CMOS-beeldsensor. Het bevat twee sensoren die ongeveer 20 megapixel effectieve pixels ondersteunen. De informatie daarvan wordt gebundeld om de uitvoerresolutie van 23 megapixels te verkrijgen. De sensor heeft een maximale gevoeligheid van ISO 6400, zodat hij ook ’s nachts en bij weinig licht kan opnemen.

Uiterlijk Theta Z1 51GB

De 360°-camera heeft een compact uiterlijk van ongeveer 48 x 133 x 30 millimeter. De behuizing is gemaakt van een lichte en robuuste magnesiumlegering, die ervoor zorgt dat de Theta Z1 tegen een stootje kan. De camera heeft ook metalen statiefschroefgaten. Ook is een usb-poort van het type C aanwezig om bestanden snel te kunnen overdragen. De Z1 kan ook draadloos communiceren via Bluetooth en wifi. Zo kan je de camera ook met een app op je telefoon bedienen.

Een display van 0,93 inch en een functietoets (Fn) biedt gebruikers toegang tot informatie over de camera, zoals de belichtingsinstellingen. Ook kan het schermpje de resterende batterij, opnamestand, het aantal mogelijke opnamen, F-getal, en ISO-gevoeligheid tonen. De camera heeft een 4-kanaals microfoon ingebouwd in de behuizing. Die kan het geluid ook ruimtelijk opnemen.

De Ricoh Theta Z1 51GB is vanaf eind mei verkrijgbaar met een adviesprijs van 1099 euro.

Wil je weten wat je allemaal met zo’n 360°-camera kan? Lees dan Kattoo Hillewaere’s artikel in Shoot-editie 86 over virtuele tours.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in