Fujifilm lanceert Instax Square SQ1 voor extra polaroidplezier

Maak jij graag instant foto's? Dan is de Fujifilm Instax SQ1 perfect voor jou.

Fujifilm heeft vandaag de Instax Square SQ1 voorgesteld, een vierkante camera die de andere instant camera’s van het merk moet gaan vergezellen. Voor de gelegenheid werden twee nieuwe soorten film in een 1:1-formaat ontwikkeld. Perfect voor de Instagram-generatie dus!

De foto’s die je maak met de Instax Square SQ1 zijn 62mm bij 62mm en zien er altijd goed uit door de automatische belichting. Even aan de lens draaien en je schakelt de camera in, waarna je met een druk op de knop al snel een foto kan maken. Uiteraard worden instant camera’s vaak op feestjes gebruikt en daarvoor is een selfie modus natuurlijk handig. Hiervoor draai je de lens de andere richting uit en gebruik je het spiegeltje dat voorzien is. Voor een close-up/selfie  is het belangrijk dat het onderwerp zich tussen de 30 en 50 centimeter van de lens bevindt. 

Fujifilm Instax SQ1

Veel meer valt er niet in te stellen, maar goed om weten is dat er een sluitertijd gebruikt zal worden tussen de 1,6 en 1/400 seconde en een ISO van 800.. De SQ1 draait op twee CR2 batterijen. Hoe lang deze meegaan is afhankelijk van je gebruik van de interne flash, maar volgens Fujifilm kan je zo’n 300 foto’s maken. Het duurt ongeveer 90 seconden om een foto te ontwikkelen. De camera weegt 390 gram, body only. 

Instax SQ1 prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm Instax SQ1 komt eind september beschikbaar in Chalk White, Terracotta Orange en Glacier Blue en zal zo’n 120 euro kosten. Speciaal voor deze camera werden ook twee soorten film uitgebracht. Je kan kiezen tussen de monochrome film of de regenboog editie. De film is bruikbaar in de SQ1, maar ook de SQ6, SQ10 en SQ20. Verwacht ongeveer 10 euro te betalen voor 10 foto’s. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in