Gisteren zijn de winnaars van de iPhone Photography Awards 2020 bekendgemaakt. De winnende beelden zijn afkomstig uit meer dan 20 landen over de hele wereld. Dit jaar is het de 13e jaarlijkse prijsuitreiking van de wedstrijd, waarvoor duizenden fotografen foto’s hebben ingezonden.

De hoofdprijswinnaar is dit jaar straatfotograaf Dimpy Bhalotia uit het Verenigd Koninkrijk. Met haar foto Flying Boys wint ze de titel fotograaf van het jaar. Op het beeld vliegen drie jongens van een muur naar de rivier de Ganges, hun expressieve ledematen vullen de lucht met zowel spanning als uitbundigheid. Bhalotia heeft in het zwart-witte medium haar liefde gevonden.

De tweede plaats is dit jaar voor Artyom Baryshau uit Wit-Rusland. Op zijn foto Zonder muren vervagen de blauwe strepen in een nog blauwere hemel. Baryshau is geen professionele fotograaf, maar heeft de liefde voor fotografie van zijn vader, die nog foto’s ontwikkeld in zijn eigen donkere kamer.

Derde-plaatswinnaar van 2020 is de uit China afkomstige Geli Zhao. Zijn winnende foto draagt geen titel en toont lakens die op een licht bewolkte dag aan de waslijn hangen te drogen.

De in Istanboel woonachtige Irakees Saif Hussein is vierde geworden in de iPhone Photography Awards 2020. Dat heeft hij te danken aan zijn foto Sheikh Of Youth, een portret van een oudere man die gevangen zit tussen aspecten van hemzelf. Hussain studeerde af aan de afdeling Film en Televisie van de Academie voor Schone Kunsten en werkte een aantal jaren bij de televisie.

Overige winnaars van de iPhone Photography Awards 2020

Dit jaar heeft de jury voor nog eens 18 categorieën de drie beste foto’s geselecteerd. De in totaal 60 winnende foto’s weerspiegelen krachtige wereldbeelden, van uitgestrekte landschappen tot een enkele boom. Van stadsstraten tot verlaten verlatenheid, en van zwoegen en ontberingen tot een privémoment in de zon. In de gallery hieronder kan je alle winnende beelden van dit jaar bekijken.

De iPhone Photography Awards werden voor het eerst in 2007 georganiseerd en is daarmee de eerste en langstlopende fotografiecompetitie voor iPhones. De organisatie wil met de wedstrijd de creativiteit van iPhone-fotografen over de hele wereld inspireren en prikkelen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in