Livestreamen met Panasonic-camera’s

Vanaf vorige maand konden Windows-gebruikers al livestreamen met bepaalde Panasonic-camera’s, nu kunnen ook Mac-eigenaren dat.

Begin juni stelde Panasonic software beschikbaar gesteld waarmee je met bepaalde camera’s van het merk kan webcammen. Op de introductiedag was enkel een versie voor Windows 10 beschikbaar. Vanaf nu kan je ook een versie van LUMIX Tether for Streaming voor de Mac downloaden op de servicewebsite van Panasonic.

Wat betreft cameraondersteuning zijn de mogelijkheden niet veranderd. LUMIX Tether for Streaming werkt alleen met de Lumix-camera’s GH5, G9, GH5S, S1, S1R en S1H. Omdat de software nog niet geheel is uitontwikkeld – net als bij Canon gaat het om een bètaversie – kan de verbinding nog haperen en is het mogelijk dat er later meer camera’s mee werken.

Livestreamen met Panasonic-camera’s op de Mac

De basis van de nieuwe streamingsoftware is het programma LUMIX Tether, waarmee je via een usb-aansluiting tethered kunt fotograferen. Daarmee verschijnen de beelden van de liveview op de monitor van een computer inclusief extra’s zoals de markering van het focusgebied en camera-instellingen. Panasonic zegt dat klanten vroegen om een functie die alleen het beeld doorgeeft. LUMIX Tether for Streaming is het antwoord daarop.

De aangepaste software werkt op dezelfde manier als de standaardversie van Lumix Tether. Alleen bevat de streamingversie een knop die de weergave van het AF-punt en de interface van de camera uit het beeld verwijdert. Dat kale beeld is veel beter geschikt om te livestreamen met Panasonic-camera’s.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in