De Synology DS720+ en DS420+ zijn voorzien van M.2-slots en een geüpgradede processor, zodat het indexeren van fotobstanden veel sneller is.

Synology Inc. introduceert met de DS720+ en de DS420+ twee geüpgradede NAS-systemen die zijn ontworpen voor het eenvoudig delen van bestanden, videostreaming en fotobeheer. Met respectievelijk twee en vier sleuven voor harde schuiven zijn de twee ideaal voor thuisgebruik en voor kleine bedrijven.

DS720+ en DS420+ zijn vooral sneller

De apparaten bouwen voort op het succes van hun voorgangers en zijn vooral sneller dan die modellen. Beide apparaten bevatten nu twee M.2 NVMe-slots, turbocharging lees-schrijfprestaties en IOPS voor de meest gebruikte gegevens. Ook zijn ze alle twee voorzien van 2 GB aan DDR4-werkgeheugen, dat is uit te breiden tot 6 GB.

Ook hebben ze bijgewerkte processors die een algehele boost geven aan rekenintensieve taken. De DS720+ is voorzien van een Intel Celeron J4125 met vier rekenkernen, de DS420+ heeft met de Intel Celeron J4025 een processor met twee kernen. De twee M.2-slots zijn gereserveerd voor caching-taken, waardoor de lees- en schrijftoegang tot de harde schijven maximaal 20x beter is. In de praktijk zou je dit moeten merken door een veel kortere reactietijd van de apps en een algehele prestatieverbetering van ruim 15 procent bij rekenintensieve taken. Om concrete getallen te noemen die voor fotografen van belang zijn: de DS420+ indexeert foto’s 17,4 procent sneller dan voorganger DS418+. De DS720+ is bij die klus zelfs 29,1 procent sneller dan voorganger DS718+.

Synology DS720+ is schaalbaar

De DS420+ biedt een maximale  opslagcapaciteit van 64 TB met zijn vier hdd-sleuven. Omdat de twee sleuven van de DS720+ zijn uit te breiden tot zeven (met de uitbreidingsunit DX517) kan deze een totale capaciteit van 112 TB aan. Zonder die uitbreiding is dat 32 TB. Beide NAS’sen zijn voorzien van 2 gigabit RJ-45-netwerkaansluitingen en 2 USB3-poorten. De DS720+ heeft daarnaast nog een eSATA-poort.

De apparaten uit de Plus-serie zijn ontworpen voor veel features en uitstekende prestaties volgens Hewitt Lee, directeur van Synology Product Management Group. Softwarepakketten voor onder andere het maken van automatische back-ups, het delen van fotobestanden en het streamen van video zijn standaard meegeleverd. Natuurlijk biedt elke NAS ook een degelijk systeem om de toegang te regelen per gebruiker.

De Synology DS720+ is beschikbaar voor prijzen vanaf ongeveer 455 euro, voor de Synology DS420+ betaal je minimaal zo’n 520 euro. Let op: dat zijn de prijzen zonder harde schijven.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in