Sony sd-kaarten

Sony ontdekte problemen in sommige SD-geheugenkaarten uit de SF-M-serie, TOUGH-kaarten uit de SF-M-serie en TOUGH-kaarten uit de SF-G-serie.

Sony heeft op de ondersteuningspagina’s van zijn website een kennisgeving openbaar gemaakt, waarin het stelt dat het bedrijf problemen heeft gevonden in een aantal van zijn SD-kaarten. Geheugenkaarten uit drie series van het bedrijf zouden door het probleem getroffen kunnen zijn. Als oplossing van de problemen biedt Sony de eigenaren van getroffen kaarten aan deze om te ruilen.

Sony heeft de kennisgeving vrijdag online gezet op zijn supportpagina. Het bedrijf zegt tot 31 maart 2022 gratis vervangingen aan te bieden voor de getroffen SD-geheugenkaarten. Vanaf vrijdag aanstaande kunnen eigenaren daarvan op diezelfde pagina een speciaal formulier invullen om de omruil aan te vragen.

Probleem niet in alle SD-kaarten van Sony

De problemen zijn ontdekt in sommige SD-geheugenkaarten uit de SF-M-serie, TOUGH-kaarten uit de SF-M-serie en TOUGH-kaarten uit de SF-G-serie. Als je getroffen kaarten gebruikt om video op te nemen, kan het voorkomen dat het opgenomen beeldmateriaal op de kaart mogelijk beschadigd geraakt of niet optimaal is opgenomen. Sony geeft niet aan waardoor de problemen worden veroorzaakt.

Sony geeft op de webpagina ook een stappenplan om te achterhalen of een kaart door het probleem getroffen is. Bij de kaarten uit de SF-M-serie zijn alleen de versies met de aanduidingen V60, R:277 MB/s en W:150 MB/s afgedrukt op de voorkant mogelijk defect. Als er op zo’n SD-kaart linksonder op de achterkant een sterretje/asterisk (*) staat, heeft het probleem geen gevolgen voor de kaart. Ook TOUGH-kaarten uit de SF-M-serie en TOUGH-kaarten uit de SF-G-serie met achterop in de linkerbenedenhoek een sterretje/asterisk (*) zijn niet getroffen door het probleem. Getroffen versies van die SF-G-serie zijn ook te herkennen aan de alfanumerieke code die begint met TV. Als die code begint met TR, is de kaart niet getroffen door het probleem.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in