vecnos

Het team achter start-up Vecnos maakte de eerste Theta-camera's onder de Ricoh-vlag en zegt nu de selfie opnieuw te willen uitvinden.

Vecnos is de naam van de start-up die wordt gefinancierd door Ricoh en zich tot doel heeft gesteld om een toonaangevende producent van 360graden-camera’s voor consumenten te worden. Het nieuwe bedrijf maakte gisteren meteen bekend dat het nog dit jaar zijn eerste product wil lanceren. Die 360°-camera is vooral bedoeld voor socialmediagrootgebruikers die veel selfies maken.

Vecnos is opgericht door het team dat in 2013 bij Ricoh de eerste Theta-camera heeft ontwikkeld en op de markt gebracht. In de start-up bundelen de ontwikkelaars hun kennis in optische technologie en kunstmatige intelligentie om nieuwe producten te ontwikkelen. De focus ligt daarbij op nieuwe 360graden-camera’s en specialistische camera’s, alsmede software en apps, die geavanceerde beeldtechnieken beschikbaar en plezierig moeten maken voor een breed publiek. Het huidige Theta-team binnen Ricoh blijft gewoon onderdeel van dat bedrijf.

Vecnos deelt nog weinig info

Over Vecnos is verder nog niet veel bekend. De website heeft links naar beginnende Instagram- en Twitter-accounts en biedt verder summiere informatie over het eerste product. Die camera zou de selfie ‘opnieuw uitvinden’, en is vooral heel compact en licht. De selfiecamera heeft de vorm van een pen, met aan de bovenkant een door het bedrijf ontwikkeld optisch systeem van vier camera’s. Bij het maken en delen van de 360graden-foto’s en -video’s staat het gebruiksgemak hoog in het vaandel.

Op de website staat ook onderstaande promovideo, waarin te zien is dat de camera op een zelfde manier werk als de Theta-camera’s van Ricoh. Je kunt er foto’s en video’s in 360 graden mee maken en die met een mobiele app opnieuw samenstellen. Het apparaat is  voorzien van een aan-uitbutton, een ontspanknop en een foto-videoschakelaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in