Home Nieuws Sony vreest gevolgen van het coronavirus

Sony vreest gevolgen van het coronavirus

0
Sony vreest gevolgen van het coronavirus

Het coronavirus is niet alleen voor mensen problematisch, het vormt ook een risico voor de productie van beeldsensors. Sony gaf daarom deze week een dubbele boodschap af tijdens een aandeelhoudersvergadering. Aan de ene kant verhoogde het zijn winst- en omzetprognoses voor het lopende boekjaar, aan de andere kant tempert het bedrijf het enthousiasme vanwege mogelijke gevolgen van het coronavirus.

Het positieve nieuws was te danken aan de stijgende verkopen binnen Sony’s beeldsensortak. Die goed draaiende industrie maakt het mogelijk om zijn winstverwachtingen op de schroeven met 1 procent en de omzetverwachtingen zelfs met 5 procent. Maar het bedrijf meldde daarna ook direct dat de uitbraak van het coronavirus in China zomaar roet in het eten kan gooien. Sony-CFO Hiroki Totoki waarschuwde later tijdens een persconferentie in Tokio dat het virus “onze herziene winstverwachtingen teniet kan doen”.

Impact van het coronavirus

Volgens de website Nikkei Asian Review ligt de reden achter de waarschuwing in het feit dat Sony vier grote fabrieken in China heeft. Het bedrijf maakt zich zorgen over de mogelijke impact van de epidemie. Die kan het nu nog moeilijk inschatten, omdat de activiteiten in de fabrieken zijn stilgelegd en omdat er geen contact met de fabrieken kan worden gelegd, weet het bedrijf niet welke producten wel en niet geleverd kunnen worden. Maar als de uitbraak blijft voortwoekeren, zou het kunnen dat de productie- en verkoopketen van Sony’s beeldsensor- en elektronica-tak onder druk komt te staan.

Volgens het bedrijf zal het virus het meeste impact hebben op de productie van beeldsensors voor smartphones. De vraag daarnaar is stijgende omdat de introductie van ultrasnelle 5G-netwerken de aanschaf van smartphones met geavanceerde camerafuncties stimuleert. Maar ook de productie van de PlayStation 4 zou er onder kunnen leiden, afhankelijk van wanneer de fabrieken weer in bedrijf zijn. Bovendien is Sony ongerust over de gevolgen voor zijn muziek- en filmactiviteiten, aangezien concerten en filmvoorstellingen kunnen worden geannuleerd vanwege de uitbraak van het virus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in