De Fujifilm X100V is het meest recente model in de populaire X100-reeks van draagbare compactcamera’s van het bedrijf. De opvolger van de X100F krijgt in vergelijking met zijn voorganger een flink aantal verbeteringen mee. Zo zijn belangrijke onderdelen als de sensor, het display en de lens door de engineers van Fujifilm onder handen genomen. Maar daarmee houden de vernieuwingen nog niet op.

In de nog altijd compacte behuizing van de nieuwe Fujifilm werken een moderne X-Trans CMOS 4-sensor en X-Processor 4 samen. De sensor telt 26 megapixels en is dezelfde als de beeldsensor die het bedrijf gebruikt in zijn geavanceerde systeemcamera’s X-T3 en X-Pro3. De lens is opnieuw ontworpen, waardoor hij een betere resolutie kan leveren en zorgt voor minder vervorming bij bijvoorbeeld close-upopnames.

X100V
De nieuwste telg in de X100-familie heeft een kantelbaar scherm voor fotograferen in lastige posities.

Betere bediening voor de X100V

De klassiek ogende body heeft onder meer een verbeterde handgreep en een vernieuwde ISO-draaiknop, waardoor de camera comfortabeler in de hand ligt en te bedienen is. Daaraan dragen ook het nieuwe LCD-scherm, dat in twee richtingen te kantelen is, en de nieuwe hybride optische en elektronische zoeker bij. In de zoeker gebruikt Fujifilm nu een OLED-paneel in plaats van het kwalitatief mindere LCD-paneel van oudere modellen in de X100-serie.

X100V
De X100V heeft een betere grip dan zijn voorgangers.

Dankzij een verbeterde levensduur van de batterij moet de X100V het langer kunnen uithouden dan zijn voorgangers. Verder zorgt Fujfilm voor een betere weerbestendigheid met een optionele adapterring (AR-X100) en beschermingsfilter (PRF-49).

De X100V is in staat om video in 4K-kwaliteit op te nemen aan 30 beelden per seconde en met F-log. Super slow motion is mogelijk door 120 beelden per seconde bij 1080p vast te leggen. Ook bij het fotograferen is de Fujifilm X100V snel: met de elektronische sluiter schiet hij in burstmodus tot 20 frames per seconde.

De nieuwe compact is uit te breiden met een optionele groothoeklens of tele-conversielens. Daarmee breid je de vaste 23mm-brandpuntafstand van de X100V uit naar een 28mm- of 50mm- brandpunt (kleinbeeldequivalent).

De Fujifilm X100V is vanaf maart beschikbaar in Black of Silver voor een aanbevolen verkoopprijs van net geen 1500 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in