Drone bos

Steve Fines vond een vermiste jongen en zijn hond dankzij een thermische camera op zijn DJI-drone.

Amerikaans fotograaf Steve Fines, heeft vorige week met behulp van zijn drone een verschil gemaakt bij het lokaliseren van een vermist zesjarig jongetje en zijn hond. Fines maakte daarvoor gebruik van een thermische camera. 

Op het moment dat Fines hoorder over de vermiste jongen, die verloren was geraakt in de bossen van Sherburne County in de staat Minnesota. Hij twijfelde geen seconde om zijn hulp aan te bieden aan de lokale politie. De temperatuur die nacht lag immers rond het vriespunt. Fines hoopte een verschil te kunnen maken dankzij zijn DJI m210RTK v2 drone. Deze gebruikt hij professioneel voor het maken van luchtbeelden. 

Urenlange reddingsoperatie met drone

Na overleg met de lokale autoriteiten en te wachten tot de politiehelikopters het gebied hadden verlaten, kon Fines ongeveer anderhalf uur later aan de slag. Op hetzelfde moment hadden 600 vrijwilligers al een ketting gemaakt om zo een breed gebied te kunnen doorzoeken. Fines had zo meteen een richting om in te zoeken en programmeerde de drone om een automatisch pad te volgen. Ongeveer 3 uur later, na enkel de thermische sporen van wilde dieren te hebben gespot, werd het jongetje uiteindelijk samen met zijn hond gevonden. 

Steve Fines kreeg het merendeel van de eer voor de succesvolle redding. Toch prees hij in een Facebook-bericht iedereen die deel uitmaakte van de reddingsactie uitgebreid. Zonder hun hulp had fines het volgens hem onmogelijk kunnen doen. 

I just wanted to give a heartfelt thank you to all the folks who have reached out to me after my drone and thermal…

Geplaatst door Fines Aerial Imaging, LLC op Donderdag 17 oktober 2019

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in