Google Pixel 4


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De Google Pixel smartphones worden vaak geprezen voor hun geweldige camera’s en het is dan ook belangrijk dat Google deze trend doorzet. Dit hopen ze te doen met de nieuwe Google Pixel 4 en Pixel 4 XL die het bedrijf gisteren heeft aangekondigd tijdens het Made by Google-evenement in New York.

De Google Pixel 4-reeks voegt enkele leuke nieuwigheden toe op cameravlak. De belangrijkste update is de toevoeging van een tweede camera. Die zal dezelfde 12 MP f/1.7 camera die we ook in de Pixel 3 al vonden gaan vergezellen. Het gaat om een 48mm f/2.4 12 MP telefotolens die hand in hand gaat met de verbeterde portretmodus die Google voorzien heeft. Deze zal kunstmatige blur gaan toevoegen om zo extra nadruk op het onderwerp te legen. De modus zou nauwkeuriger werken dan voordien (bijvoorbeeld bij lange haren) en kan nu ook om met meerdere personen. Een derde, ultra-wide camera zien we helaas nog niet, al heeft de vierkante camerabehuizing op de achterkant van de Pixel 4 daar wel ruimte voor. 

Google Pixel 4

Verder zal de smartphone de mogelijkheid bieden tot HDR in live view en je krijgt ook toegang tot extra opties om je belichting bij te stellen. Verder is de witbalans verbeterd en kreeg Night Sight, dat ook al beschikbaar was op de Pixel 3, een upgrade zodat het nu mogelijk is om aan astrofotografie te doen. 

Vooraan vinden we nog maar één camera terug in plaats van twee. Deze is een compromis geworden tussen de gewone selfiecamera en de ultra-wide variant. Dit zou volgens Google iedereen tevreden moeten stellen.

De Pixel 4 zal beschikbaar zijn voor 799 dollar, de Pixel 4 XL voor 899 dollar. Of het toestel ook op de Belgische markt zal verschijnen is twijfelachtig, maar importeren is altijd een mogelijkheid. De toestellen zijn beschikbaar vanaf 24 oktober.  Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in