Het idee achter het Polaroid Lab is dat het je kostbaarste herinneringen op je mobiel transformeert in tastbare direct-klaar foto’s. Het apparaat is een soort van gecombineerde scanner-printer waarmee je snel je digitale herinneringen in analoge foto’s kan omzetten. Zo worden de foto’s tastbaar en kan je ze opslaan op de deur van de koelkast in plaats van in the cloud.

Volgens de producent fungeert het Polaroid Lab als een miniatuur donkere kamer voor op tafel. Daarbij wordt de Polaroid chemie gebruikt om je met je mobiel gemaakte herinneringen snel en eenvoudig te transformeren in klassieke Polaroid-foto’s. Met de gratis Polaroid Originals App selecteer je een afbeelding op je telefoon. Vervolgens plaats je de smartphone met het scherm naar beneden op het platform van het Polaroid Lab en drukt op een knop. Het Polaroid Lab projecteert het beeld daarna op film en zet het met behulp van een combinatie van spiegels, licht en de Polaroid-chemie om in een direct-klaar foto. Net als bij de klassieke Polaroid-camera’s wordt de fotoafdruk automatisch uit het Polaroid Lab geworpen. Even wachten tot de afdruk is ontwikkeld en je hebt een klassieke Polaroid-foto.

Creatieve fotocollages

Met de Polaroid Originals App kan je ook creatieve beeldcollages van meerdere foto’s maken. Ook kan je één enkel digitaal beeld over meerdere Polaroid-foto’s verdelen, waarbij je de keuze hebt uit vier mozaïeksjablonen in de eerste versie van de app. Ook biedt de app 30 mogelijkheden om één bepaalde zelf gemaakte herinnering (of bijvoorbeeld een beeld gedownload van internet) om te zetten in een creatieve collage. Zo kun je zonder verdere beeldbewerking die foto omzetten in een creatieve collage van 6 Polaroid-foto’s. Op je smartphone zie je al direct het te verwachte resultaat. Polaroid geeft als voorbeeld dat je zo je favoriete artiest in de vorm van een collage aan de muur kan hangen.

Polaroid Lab

Augmented Reality met Polaroid Lab

Het is bovendien mogelijk om verborgen augmented reality-functies (zoals bijvoorbeeld een video of een andere foto) op je geselecteerde foto toe te passen. Zodra je via de Polaroid Originals App met je mobiel over een Polaroid foto die voorzien is van augmented reality gaat, verschijnt de aanvullende boodschap op je smartphone. De maker van de foto kan via het Polaroid Lab naar keuze de content privé of publiekelijk maken. Zo zorgt hij ervoor dat die alleen op de eigen mobiel te zien is of dat die zichtbaar is voor iedereen die de gratis Polaroid Originals App heeft geïnstalleerd.

Color 600 en Color i-Type films voor 40 foto’s

Het Polaroid Lab is compatibel met Color 600 en Color i-Type film plus de B&W 600 en B&W i-Type films. Vanaf oktober 2019 is er naast de reeds bestaande enkel pak (met 8 foto’s) en drie pak (met 24 foto’s) films ook een Color 600 en Color i-Type filmpak voor 40 fotoafdrukken verkrijgbaar. Hiermee zouden de kosten per foto bijna twintig procent lager zijn.

Het Polaroid Lab is vanaf morgen beschikbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 129,99 euro. Vanaf dat moment is ook de geüpdatete Polaroid Originals App met de Polaroid Lab-functionaliteiten voor iPhone en Android gratis te downloaden in de respectievelijke App-stores. De adviesverkoopprijzen voor de Color 600 en de Color i-Type filmpaks voor 40 afdrukken bedragen respectievelijk 74,99 euro en 64,99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in