Nog meer nieuws uit het Nikon-kamp. Het bedrijf kondigt vandaag vol trots aan te werken aan de opvolger van zijn topspiegelreflex D5. De ontwikkeling van de Nikon D6 moet de twintigste verjaardag van de D-serie met één cijfer markeren. Veel meer geeft het bedrijf niet prijs over het komende professionele topmodel, al noemt het de D6 de meest geavanceerde digitale SLR van Nikon tot nu toe.

Nikon D6 wordt het nieuwe topmodel

Net als zijn voorgangers moet de D6 voldoen aan de strenge eisen van professionele fotografen via ultieme prestaties, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Vanaf de introductie van de D1 in 1999 staan de topcamera’s van Nikon bekend als zeer geavanceerd. Nikon stopt er telkens de modernste technieken in, ontworpen met de kennis die het bedrijf gedurende zijn lange geschiedenis in het ontwikkelen van camera’s heeft opgebouwd.

Als camerafanaten zijn we bij Shoot dan ook erg benieuwd met welke specificaties en vooral wanneer de Nikon D6 op de markt komt. Daarover vertelt het persbericht verder niets. In het verleden heeft Nikon (net als Canon) zijn nieuwste topmodellen geïntroduceerd in het jaar dat de Olympische Spelen worden georganiseerd. Zo werd de Nikon D5 begin 2016 aangekondigd, een half jaar voor de OS van Rio de Janeiro. Aangezien de eerstvolgende Spelen in de zomer van volgend jaar in Tokio worden gehouden, zou dat voor het Japanse bedrijf een mooie streefdatum kunnen zijn.

Is deze AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR op tijd klaar voor de Olympische Spelen van Tokio?

Er komt ook een 120-300mm-telezoom voor fullframes

Nikon kondigt vandaag ook de ontwikkeling aan van het AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-telezoomobjectief. Dit is compatibel met FX-formaatcamera’s. Als reden geeft Nikon op dat het bedrijf dit jaar de 60e verjaardag van de voor de D-serie gebruikte Nikon F-vatting viert.

Ook over deze aankomende telezoom zegt het bedrijf verder weinig. Nikon geeft enkel aan dat dit telezoomobjectief professionele fotografen “op terreinen zoals sportfotografie nog meer ondersteuning biedt. ” Wellicht is dit ook een indicatie dat het komend Olympisch jaar voor Nikon belangrijk is.

De nieuwe productontwikkelingen laten zien dat Nikon blijft inzetten op zowel de digitale SLR, spiegelloze camerasystemen én een rijk assortiment aan objectieven.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

 1. Tja niekon D6 ze konden de de 2x nog niet eens normaal repareren laat staan service geven.
  Nu die nieuwe niekon inderdaad van niet kopen,een opgeklopte versie van een oudere niekon,
  Op internet via de bekende you tube kanalen werd deze nieuwe niekopenkon al afgekraakt tegenover de nieuwe Canon die meer had en minder kosten,
  Ik ben oud beroeps fotograaf dus geen amateur,een camera is als een stuk gereedschap maar als ik nu zo terug kijk toen ik met niekon fotografeerde is was het één grote ellende met de service,hier werd mij eens verteld dat ik maar 10 niekon D2x moest kopen zodat ik er éen op voorraad had voor het geval dat er één kapot ging ,tja dat noem ik nog eens brutaal.
  Ik denk dat niekopen kon zich eens moet realiseren dat er veel merken zijn die nu goede camera’s bouwen en als je dan weer met oude technieken op de proppen komt dan ben je denk ik verkeerd bezig .
  De nieuwe D6 had eigenlijk volgend de bloggers niet meer mogen heten dan een D5s want men had verwacht dat een nieuwe D6 iets meer in zijn mars had gehad dan een simpel update. nee niekon verliest met deze camera’s veel van zijn vaste beroeps fotografen als canon een betere optie bied,sneller stiller en meer pixels ,niekon verliest dus weer de strijd.
  En dan die belagelijke lage resolutie bij een zeggen ze 4 K videoopnamen iets van 8 megapixels jaja ga zo door en slaap verder niekopen kon en een tip van mij verbeter je survice eens want dat bedrijf in Beverwijk maakt er niets van dus meerdere echte service punten in Holland zou u bete sieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in