Nog meer nieuws uit het Nikon-kamp. Het bedrijf kondigt vandaag vol trots aan te werken aan de opvolger van zijn topspiegelreflex D5. De ontwikkeling van de Nikon D6 moet de twintigste verjaardag van de D-serie met één cijfer markeren. Veel meer geeft het bedrijf niet prijs over het komende professionele topmodel, al noemt het de D6 de meest geavanceerde digitale SLR van Nikon tot nu toe.

Nikon D6 wordt het nieuwe topmodel

Net als zijn voorgangers moet de D6 voldoen aan de strenge eisen van professionele fotografen via ultieme prestaties, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Vanaf de introductie van de D1 in 1999 staan de topcamera’s van Nikon bekend als zeer geavanceerd. Nikon stopt er telkens de modernste technieken in, ontworpen met de kennis die het bedrijf gedurende zijn lange geschiedenis in het ontwikkelen van camera’s heeft opgebouwd.

Als camerafanaten zijn we bij Shoot dan ook erg benieuwd met welke specificaties en vooral wanneer de Nikon D6 op de markt komt. Daarover vertelt het persbericht verder niets. In het verleden heeft Nikon (net als Canon) zijn nieuwste topmodellen geïntroduceerd in het jaar dat de Olympische Spelen worden georganiseerd. Zo werd de Nikon D5 begin 2016 aangekondigd, een half jaar voor de OS van Rio de Janeiro. Aangezien de eerstvolgende Spelen in de zomer van volgend jaar in Tokio worden gehouden, zou dat voor het Japanse bedrijf een mooie streefdatum kunnen zijn.

Is deze AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR op tijd klaar voor de Olympische Spelen van Tokio?

Er komt ook een 120-300mm-telezoom voor fullframes

Nikon kondigt vandaag ook de ontwikkeling aan van het AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-telezoomobjectief. Dit is compatibel met FX-formaatcamera’s. Als reden geeft Nikon op dat het bedrijf dit jaar de 60e verjaardag van de voor de D-serie gebruikte Nikon F-vatting viert.

Ook over deze aankomende telezoom zegt het bedrijf verder weinig. Nikon geeft enkel aan dat dit telezoomobjectief professionele fotografen “op terreinen zoals sportfotografie nog meer ondersteuning biedt. ” Wellicht is dit ook een indicatie dat het komend Olympisch jaar voor Nikon belangrijk is.

De nieuwe productontwikkelingen laten zien dat Nikon blijft inzetten op zowel de digitale SLR, spiegelloze camerasystemen én een rijk assortiment aan objectieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in