© Reginald Van de Velde

Samen met opslagspecialist Seagate organiseerde Shoot een fotowedstrijd met als thema ‘winter’. Uit de vele inzendingen koos onze jury één winnaar: Reginald Van de Velde uit Sint-Martens-Latem. De bekroonde foto toont een ‘spomenik’: een voormalig monument dat in het vroegere Joegoslavië gebouwd werd ter herdenking van historische gebeurtenissen of personen. Het zijn steeds brutalistische abstracte […]

Samen met opslagspecialist Seagate organiseerde Shoot een fotowedstrijd met als thema ‘winter’. Uit de vele inzendingen koos onze jury één winnaar: Reginald Van de Velde uit Sint-Martens-Latem.
De bekroonde foto toont een ‘spomenik’: een voormalig monument dat in het vroegere Joegoslavië gebouwd werd ter herdenking van historische gebeurtenissen of personen. Het zijn steeds brutalistische abstracte bouwwerken, in beton. Na het uiteenvallen van Joegoslavië zijn deze bouwwerken in onbruik geraakt en liggen ze er verlaten bij.
Dit monument is het “Monument to the Revolution of the People of Moslavina” in Podgarić (Kroatië). Reginald Van de Velde had het in 2013 al eens bezocht, maar keerde terug om het in winterse omstandigheden te fotograferen. Dat liep niet van een leien dakje. “Ik heb een auto gehuurd in Zagreb, en reed daarmee dan het besneeuwde platteland in. De wegen waren dichtgesneeuwd en ik kon ook niet tot bij het monument rijden. De laatste kilometers moesten we door de dikke sneeuw ploeteren.”
Reginald ontvangt een Seagate DJI Fly Drive (winkelwaarde 149,99 euro). Dankzij het ingebouwde MicroSD geheugenkaartslot kun je onderweg al foto’s en video naar de harde schijf van 2 terabyte back-uppen. De beschermende stootrand verhoogt de schokbestendigheid van de schijf.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.