Dit najaar zal het Hello Jazz Festival weer volle zalen trekken. Dankzij Tamron, partner van Hello Jazz, mag Shoot twee lezers als concertfotograaf naar het Hello Jazz Festival sturen.

Dit najaar zal het Hello Jazz Festival tientallen zalen doen vollopen voor jazzgrootheden als Avishai Cohen, Bill Frisell, John Scofield; The Cinematic Orchestra,… Dankzij Tamron, partner van Hello Jazz, mag Shoot twee lezers als concertfotograaf naar het Hello Jazz Festival sturen.

Elke deelnemer krijgt in overleg met de organisatie een vijftal concerten toegewezen. Het fotograferen gebeurt met lichtsterke objectieven van Tamron (aangepast aan je spiegelreflexcamera), dus niet met je eigen lenzen (!). Opgelet: omdat de concerten op diverse locaties in België plaatsvinden, is het belangrijk dat je over eigen vervoer beschikt.

De foto’s van elk concert worden opgenomen in een online fotogalerij op de Hello Jazz website. Bezoekers van deze galerij kunnen stemmen op hun favoriete foto. De maker van de winnende foto ontvangt een objectief van Tamron.

Als voorbereiding geeft fotograaf Jos Knaepen op vrijdag 21 oktober een workshop concertfotografie in De Casino (Sint-Niklaas). De deelnemers krijgen die dag meteen de mogelijkheid om opnamen te maken tijdens het concert van KONONO N°1. Daarna worden de foto’s door Jos Knaepen geëvalueerd.

 

Hoe deelnemen?

Wil je kans maken om deze unieke workshop bij te wonen en daarna als concertfotograaf het Hello Jazz Festival te verslaan? Mail dan via deze link naar Shoot, met volgende gegevens:

– volledige naam

– woonplaats

– mobiel telefoonnummer

– merk en model camera

– eventueel: Facebook-, Instagram-, Twitter-account

Stuur ook twee eerder gemaakte concertfoto's mee.

Inschrijven kan tot vrijdag 14 oktober om 9:00. De twee gelukkige Shoot-lezers krijgen die dag nog persoonlijk bericht. Opgelet, de workshop en het eerste concert vinden al op de vrijdag erna plaats!

 

Hello Jazz FestivalTamron

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.