Dinsdag stelde fotograaf Filip Naudts een opmerkelijk fotoboek voor. Histoire de famille bevat portretfoto's die hij maakte voor het vijftigjarig bestaan van het naturistendomein Bélézy in de Provence.

Dinsdag stelde fotograaf Filip Naudts een opmerkelijk fotoboek voor. Histoire de famille bevat portretfoto’s die hij maakte voor het vijftigjarig bestaan van het naturistendomein Bélézy in de Provence.
Het domein Bélézy, aan de voet van de Mont Ventoux, bestaat vijftig jaar. Om die verjaardag wat luister bij te zetten, vroegen de uitbaters aan fotograaf Filip Naudts om een fotoboek te maken met foto’s van de gasten. Naudts had het domein al eerder bezocht voor een reportage voor De Standaard, en was meteen voor het idee te vinden. “Ik wou wel iets speciaals en feestelijks maken, niet gewoon blote lichamen fotograferen”, vertelt hij. “Daar is het idee ontstaan om een witte kanten ‘molensteenkraag’ te gebruiken als rode draad. Dat geeft de drager een zekere status. In het begin kreeg ik wel vreemde blikken, maar op de duur kwamen ze zelf vragen of ze de kraag mochten dragen.”

Op een naturistendomein zijn camera’s normaal gezien niet toegelaten. “Het is niet zo dat ik daar in het wilde weg foto’s ben beginnen maken”, legt Filip Naudts uit. “Ik was heel herkenbaar als fotograaf, met mijn camera op een zwaar statief. Alle foto’s zijn geposeerd en iedereen wist goed wat er gebeurde. Er zijn ook duidelijke afspraken over wat er met de foto’s mag gebeuren.”
Histoire de famille verschijnt in een oplage van 5.000 stuks, maar is niet in de handel te koop, zegt Madelon Leclère van het domein Bélézy. Het wordt dit jaar aangeboden aan de gasten van het domein.
[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2017/13/146299_sized2010-filipnaudts-0708.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2017/13/146299_sized2013-filipnaudts-92819282.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2017/13/146299_sized2014-filipnaudts-93939398.jpg” caption=”© Filip Naudts||© Filip Naudts||© Filip Naudts”]
Filip Naudts Domein Bélézy

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.