Locationscout workshop

Op zoek naar het perfecte fotoplekje op een onbekende locatie? Locationscout helpt je de leukste fotoplekken te vinden in binnen- én buitenland.

Tijdens een recente zoektocht naar de ideale vakantieplek voor de zomer van 2020, las ik veel goeds over de mooie natuur van Slovenië. Het land is natuurlijk een pak minder populair dan Spanje of Italië en daarom was het niet meteen duidelijk waar de mooiste plekjes te vinden zijn. Google Maps helpt in dat geval ook niet echt en daarom trok ik naar Locationscout.net om me te laten inspireren door andere fotografen. Enkele uren later was mijn trip gepland.

Stap 1: Startpagina en account aanmaken

Het vinden van de beste fotoplekjes in een bepaald land of stad is eigenlijk enorm simpel. Je surft naar Locationscout.net en komt daar meteen een grote zoekbalk tegen waar je een bestemming naar keuze kan ingeven. Wij gaven in dit geval Slovenia in om foto’s te vinden uit Slovenië. Je kan rechtsboven ook een account aanmaken. Dat raden we aan zodat je foto’s kan liken en locaties kan toevoegen aan je persoonlijke bladwijzers.  

Locationscout
Waar je ook naartoe wil, inspiratie vind je zeker op Locationscout.

Stap 2: Locationscout zoekresultaten

Klik je in de zoekresultaten op Slovenia, dan kom je op de overzichtspagina terecht. Meestal beschrijven deze pagina’s de stad of het land dat je zocht, maar soms tonen ze gewoon de beste foto’s. Wil je meer foto’s zien dan kan je op ‘Spots’ klikken en de hele database aan foto’s doorbladeren. Wil je een locatie echt scouten? Klik dan op map en beslis zelf welke plekjes je wil zien. Zoom in en klik op een speld om de foto te zien die aan een bepaalde locatie verbonden is. Veel foto’s hebben GPS-coördinaten en de kaart is dus zeer nauwkeurig.

Locationscout
De beste foto’s doen je dromen.

Stap 3: Sorteren per thema

Ben je eerder een fan van een bepaald onderwerp in plaats van een locatie? Dan kan je best Locationscout doorzoeken op basis van thema. Dit doe je door bovenaan naast de zoekbalk op ‘Spots’ te klikken en vervolgens op ‘Photo Themes’. Stranden, landschappen, kastelen of bruggen, je vindt ze allemaal terug. Wie weet wat voor inspiratie haal je uit de beelden.

Locationscout
Fan van treinstations? Geen probleem.

Stap 4: Fotopagina’s

Het grootste voordeel van Locationscout zit hem misschien wel in de fotopagina’s. Als je op een foto klikt krijg je dat beeld immers in hoge resolutie te zien. Daaronder vind je bovendien nog eens een hoop nuttige informatie. Hoe druk het op de locatie is bijvoorbeeld, of op welk tijdstip de foto gemaakt werd. Het exacte moment van zonsopgang en -ondergang is ook beschikbaar. Helemaal onderaan vind je gebruikersbeoordelingen en een gedetailleerde kaart met nuttige zaken zoals parkeergelegenheden. Zelfs al ben je geen fotograaf, de meeste locaties zijn ideaal voor een prachtige wandeling.

Locationscout
De mening van andere fotografen is altijd welkom.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in