Header Pixum

We hebben allemaal honderden foto’s op onze smartphones staan, maar hoe vaak kijk je ernaar en geniet je opnieuw van de momenten die je hebt vastgelegd? Breng ze tot leven!

Een foto komt pas helemaal tot zijn recht wanneer hij ook bekeken wordt door jou, je vrienden, je familieleden. Een leuk beeld kan een conversatiestarter zijn voor jong en oud en laat je fantastische ervaringen herbeleven. Foto’s afdrukken of laten omvormen tot wanddecoratie hoeft ook geen vermoeiend proces te zijn. Het kan zeer eenvoudig via Pixum.be. Om het nog eenvoudiger te maken, doorlopen we hieronder de verschillende stappen. Heb je een smartphone, dan kan je ook de Pixum-app downloaden, je foto uploaden, het gewenste materiaal kiezen en enkele dagen later kan je al genieten van de wanddecoratie.

Wat is de Pixum Galleryprint?

In deze workshop richten we de aandacht op de Pixum Galleryprint, een foto-afdruk van de hoogst mogelijke kwaliteit die als doel heeft jouw beste werk zo goed mogelijk tentoon te stellen. De Galleryprint van Pixum heeft een luxe uitstraling die je normaal alleen in musea en galerijen vindt. Een 7-kleuren UV-directdruk zorgt voor een hoogwaardige afdrukkwaliteit rechtstreeks gedrukt op 4mm-dik acrylglas met gepolijste randen. De afdruk wordt vervolgens versterkt met een 3mm-alu-dibond plaat. Muurbevestiging wordt uiteraard meegeleverd, zodat ook de kleinste details er prima uit zien. Een galleryprint is al verkrijgbaar vanaf 20×20 centimeter tot een maximaal formaat van 100×150 centimeter.

Beginnen met printen

Pixum biedt heel wat verschillende soorten wanddecoratie aan, waardoor je ongetwijfeld iets naar jouw smaak zal vinden. Een klassieker is de fotoposter, een budgetvriendelijke manier om je muren aan te kleden of gewoon leuk wanneer je zelf iets organiseert. Heb je liever een schilderij aan de muur? Kies dan voor een canvas. Wie veel foto’s heeft en niet kan kiezen, kan een fotocollage maken, of opteren voor de Pixum Squares, kleine vierkantjes die je in een vorm naar keuze tegen je muur kan hangen. Voor deze workshop kiezen we echter voor de galleryprint. Selecteer deze in het productoverzicht op de website en klik op ‘Jouw galleryprint ontwerpen’.

Advertentie

Ontwerpen

Dankzij de handige tool kan je makkelijk een afbeelding uploaden door deze te selecteren op je computer. Je kan deze ook rechtstreeks van je smartphone uploaden, of uit cloudopslagdiensten zoals Google Foto’s, Dropbox en OneDrive. Je kan ze ook van Facebook of Instagram halen, al ligt de resolutie daarvan vaak lager en is het best te vermijden waar mogelijk. 

Eens je afbeelding geüpload is kan je verder instellen hoe je galleryprint er uit zal zien. Zo kan je de oriëntatie kiezen en één van de vele verschillende formaten in 2:1, 2:3 of 3:4 verhoudingen. Je beslist hier ook of je een schroefsysteem wil gebruiken om je print aan de muur te bevestigen of liever een rail- of klemsysteem. Het railsysteem kost je niets extra, de andere systemen kosten je 14,95 euro extra. Aan de rechter zijde zie je meteen de prijs van je ontwerp en kan je er eventueel voor kiezen om meerdere exemplaren te laten afdrukken.

Afwachten en genieten

Ben je klaar, tik dan door naar het winkelwagentje, zodat je je bestelling kan afronden. Voeg zeker de kortingscode SHOOT-2022 toe, zodat je een leuke korting krijgt op je bestelling. Als je nog meer prints wil maken of een van de andere producten van Pixum wil toevoegen, zoals fotoboeken, kalenders of mokken, dan kan dat ook. Indien niet, ga dan door naar de kassa en doorloop het betaalproces. Vervolgens is het enkel nog wachten op je bestelling.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in