iPhone 12

Na de introductie van de nieuwe iPhone 12, is het tijd om te vergelijken. Welke van de iPhone 12 modellen past het beste bij hetgeen jij zoekt?

Na de introductie van de nieuwe iPhone 12, is het tijd om te vergelijken. Welke van de iPhone 12 modellen past het beste bij hetgeen jij zoekt? Zit er een groot verschil tussen de iPhone 12 en zijn voorganger uit 2019? In dit artikel zoomen we specifiek in op de verschillen tussen de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Het zijn de twee duurste modellen uit de reeks van iPhone 12 smartphones, maar bieden je als consument ook het meest! 

Formaat van de iPhone 12 Pro en -Pro Max

Een belangrijk verschil tussen de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zit in het formaat van het toestel. De iPhone 12 Pro wijkt niet af van zijn voorganger, of het basismodel van de iPhone 12. Beide toestellen zijn 6.1 inch groot. Een fijn formaat, om je smartphone te gebruiken voor bellen, chatten en het spelen van spelletjes. Mocht je op zoek zijn naar een groter model voor het kijken van films, dan is de iPhone 12 Pro Max wellicht de beste keuze. Deze smartphone heeft een formaat van maar liefst 6.7 inch. Hiermee is de iPhone 12 Pro Max het grootste toestel, dat Apple in de afgelopen jaren op de markt bracht. 

Verschil in resolutie van beide smartphones

Niet alleen het formaat van de iPhone 12 Pro wijkt af van dat van de iPhone 12 Pro Max. Ook zit er een verschil in de resolutie van het scherm. De iPhone 12 Pro heeft een resolutie van 2531 bij 1170 pixels. Daar waar de resolutie van de iPhone 12 Pro Max op 2778 bij 1284 pixels ligt. Beide telefoons zijn voorzien van een Super Retina XDR OLED-scherm met ProMotion. Op dit punt wijken de Pro-modellen af van de iPhone 12 Mini en het basismodel van de iPhone 12. Deze toestellen zijn uitgevoerd met een OLED-scherm. 

Verbeterde camera in de nieuwe iPhone

Op het punt van de camera komen beide modellen van de iPhone 12 met elkaar overeen. Deze is verbeterd ten opzichte van het vorige model van de iPhone. Zo beschikt de camera van de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max over een extra dieptesensor, de LiDAR-sensor. We kennen deze sensor uit de iPad Pro. Met deze extra dieptesensor haal je nog meer uit de mogelijkheid om het formaat van objecten op te meten. Daarbij komt de LiDAR-sensor van pas bij het gebruik van AR-toepassingen op de telefoon.

Ook op diverse andere punten komen de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max met elkaar overeen. Denk aan de verbeterde A14 Bionic-chipset en de vlakke zijkant van beide modellen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in