Tamron firmware update Z-series Nikon

Tamron heeft bekendgemaakt dat de President en CEO van het bedrijf, Shiro Ajisaka, is afgetreden na beschuldigingen van misbruik van bedrijfsmiddelen voor persoonlijke doeleinden.

Ajisaka zou meerdere malen per maand, over een periode van vijf jaar, maaltijden en dranken geconsumeerd hebben in vrouwelijk gezelschap en deze hebben gedeclareerd als zakelijke uitgaven.

Deze informatie kwam aan het licht dankzij een klokkenluider via Tamron’s externe meldsysteem. Een daaropvolgend onderzoek bevestigde de beschuldigingen.

Voordat hij de rol van President en CEO op zich nam, had Ajisaka diverse functies binnen Tamron sinds zijn indiensttreding in 2008, waaronder die van Senior Executive Officer en Corporate Vice President. Zijn opvolger is Shogo Sakuraba, de voormalige Executive Vice President van het bedrijf die al sinds 1981 voor Tamron werkt. Tamron heeft hun officiële website reeds aangepast.

Advertentie

In een reactie op de situatie heeft Tamron aangegeven een grondig onderzoek in te stellen naar het wangedrag van hun voormalige CEO. Het bedrijf belooft volledige medewerking aan het onderzoek en zegt relevante bevindingen publiek te maken.

Er zijn geruchten dat een andere leidinggevende vanwege betrokkenheid bij dit schandaal is ontslagen, maar deze informatie is nog niet bevestigd. Ondanks het negatieve nieuws blijft de aandelenwaarde van Tamron stabiel op de Japanse markt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in