Om de lancering van de OnePlus 11 te promoten trok OnePlus naar Knoydart in het VK, een stadje enkel te bezoeken met de boot, of een wandeling van twee dagen.

OnePlus werkt al enkele jaren samen met cameraproducent Hasselblad. Hierdoor bezit de nieuwe OnePlus 11 naast zijn standaardlens ook een portretlens met een nog betere kleurweergave.

Om de kracht van de camera te tonen trok OnePlus naar het Verenigd Koninkrijk en meer bepaald naar Knoydart, een afgelegen standje diep in de Schotse Hoogladen. Mooie foto’s verzekerd, maar het ging OnePlus specifiek om de mensen die er wonen. De smartphoneproducent besloot samen te werken met Matt Porteous, de fotograaf die eerder al de familieportretten maakte van de Prins en Prinses van Wales. Dit keer was de uitdaging echter volledig anders.

DSLR-waardige foto’s

Om het stadje te bereiken werd de OnePlus 11 immers aan een drone bevestigd. Porteous moest dus vanop een afstand van 750 kilometer foto’s proberen maken. Het afwezig zijn van een internetverbinding maakte het geheel nog moeilijker, want te fotograaf was aangewezen op een satellietverbinding. Gelukkig maakt OnePlus zich sterkt dat de OnePlus 11 DSLR-waardige beelden kan schieten. Het resultaat zie je hieronder.

Advertentie

Matt Porteous: “Dit was een enorme uitdaging, want ik heb nog nooit eerder een portretsessie geleid met een smartphone, en al zeker niet met een die honderden kilometers ver weg door de lucht vliegt. Gelukkig heeft de OnePlus 11 een uitstekend camerasysteem dat het voor mij mogelijk heeft gemaakt om foto’s van DSLR-kwaliteit te maken, zelfs onder moeilijke omstandigheden – indrukwekkend!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in