Professionele fotografen kunnen een nieuw objectief aan hun wensenlijstje toevoegen: de nieuwe Nikkor Z 600mm F4 TC VR S. Dit supertelefoto Z-mount objectief heeft een bijzondere verrassing in petto.

Teleconverter aan boord

De Nikkor Z 600 mm f/4 TC VR S heeft namelijk een geïntegreerde teleconverter, die je naar believen kunt in- en uitschakelen. Daarmee is dit de langste Z-mount lens die Nikon tot nu toe heeft uitgebracht, met een maximaal bereik van 840 mm bij gebruik van de ingebouwde 1.4x teleconverter.

Specificaties

De Nikkor 600mm lens is opgebouwd uit 19 elementen (26, als je de teleconverter meetelt), waaronder drie Extra-Low Dispersion (ED) elementen, twee Super ED-elementen en twee korte-golflengte refractieve (SR) elementen. Verschillende lenzen zijn bewerkt met Nikons Nano Crystal Coat voor antireflectiemaatregelen en zijn Meso Amorphous Coat om nevenbeelden en overstraling te minimaliseren. Ondanks zijn brandpuntsafstand weegt de lens slechts 3,3 kg, wat 550 gram lichter is dan zijn voorganger met F-vatting (zonder ingebouwde teleconverter). Hij is zo ontworpen, dat het zwaartepunt dichter bij de camera ligt, voor een betere bediening. Het objectief is 44 cm lang en is weerbestendig afgedicht.

Scherp in beeld

De autofocus van de Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S wordt aangedreven door de Nikon Silky Swift Voice Coil Motor (SSVCM), die sneller, nauwkeuriger en stiller zou zijn dan eerdere AF-systemen. De optische beeldstabilisatie biedt tot vijf stops extra speling (5,5 stops wanneer je de synchrofunctie van de Z9 activeert). De Sports VR-modus biedt prioriteit aan panbewegingen voor het volgen van onderwerpen die horizontaal bewegen – en is daarmee ook perfect inzetbaar voor wildlifefotografie.

Advertentie

De Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S zal eind november 2022 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 14.999 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in