Canon heeft de SELPHY CP1500 en Canon Zoemini 2 aangekondigd: twee compacte fotoprinters voor thuis, maar met professionele resultaten.

De nieuwe printers zijn compact en ontwikkeld om in gezinssituaties te gebruiken, maar bieden afdrukken van hoog niveau die tot 100 jaar kleur-echt blijven. Het is mogelijk om op afwijkende formaten te printen, zoals een briefkaart, vierkanten, ministickers en natuurlijk foto’s voor in het foto-album.

Smartphone connectiviteit

Omdat smartphones steeds belangrijker worden in de wereld van de fotografie, kan de SELPHY CP1500 direct gekoppeld worden met een onbeperkt aantal smartphones. Zo kan iedereen binnen het gezin direct printen en biedt het mogelijkheden om als middelpunt te fungeren voor evenementen en bruiloften waar mensen de gebeurtenissen van de dag kunnen vastleggen en afdrukken. De SELPHY CP1500 gebruikt de snelle dye-sublimatie-technologie om droge fotoprints te maken die meteen kunnen worden verwerkt. Aan het einde van het printproces wordt een coating aangebracht om de foto te beschermen tegen water, vuil, kleurvervaging en ongewenste vingerafdrukken.

Compacte fotoprinter

De Canon Zoemini 2 valt op door zij compacte formaat en lage gewicht: hij weegt met slechts 177 gram minder dan de meeste smartphones en is groot genoeg om in je jaszak te passen. Zo kun je als creatief fotograaf overal foto’s afdrukken op het speciale Canon ZINK fotopapier, waarbij je geen inkt nodig hebt. De kleine draadloze printer beschikt over functies voor snel opladen via de krachtige USB-C-connector die een volledige lading in slechts 50 minuten mogelijk maakt. 

Advertentie

Voor zowel de Canon Zoemini 2 als de SELPHY CP1500 zijn gratis compatibele apps beschikbaar – respectievelijk de Canon Mini Print en de vernieuwde SELPHY Photo Layout app. Gebruikers kunnen tekst, kaders en leuke overlays toevoegen of een grappige collage van de hoogtepunten samenstellen

Wat betreft printmedia hebben beide printers een goede selectie aan opties.

  • Canon Zoemini 2: biedt drie soorten Canon ZINK-fotopapier in verpakkingen van 20 en 50 vellen van 2×3 inch (5 x 7,6 cm) of 20 vellen van 1,3 inch (3,3 cm) cirkelstickers.
  • Canon SELPHY CP1500: wordt aangevuld met een reeks SELPHY-papiersets, van ansichtkaarten tot vierkante formaten tot ministickers voor etikettering, waardoor de consument veel creatieve mogelijkheden krijgt om te knutselen.

De Canon Zoemini 2 is verkrijgbaar vanaf eind 2022 en heeft een adviesverkoopprijs van 129.99 euro. De Canon SELPHY CP1500 is vanaf vandaag verkrijgbaar en heeft een adviesverkoopprijs van 149,99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in