Tamron heeft een nieuwe ultra-telezoomlens aangekondigd voor Fujifilm X-mount camerasystemen. De 150-500mm F5-6.7 Di III VC VXD komt overeen met een bereik van 225-750mm op full-frame.

Hoewel het objectief nieuw is voor de Fujifilm systeemcamera’s, weten kenners natuurlijk al dat er een Tamron 150-500 mm F5-6.7 bestaat voor de Sony E-Vatting. In de basis is dit objectief daaraan gelijk, maar door een iets aangepaste vormgeving en een nieuwe bajonet sluit hij naadloos aan op camera’s met de Fujifilm X-vatting.

Specificaties

Het objectief bestaat uit 25 elementen in 16 groepen, waaronder een XLD-element (eXtra Low Dispersion), vijf LD-elementen (Low Dispersion) en twee hybride asferische elementen. Tamron’s VXD lineaire motorfocusmechanisme zorgt voor de autofocus. De bewegingscompensatie (VC) van de lens heeft drie instellingen, afhankelijk van het type opname dat je maakt: standaard, pannen en framingprioriteit. De minimale scherpstelafstand is 60 cm bij 150 mm (en 180 cm bij 500 mm) en een 82 mm filterschroefdraad aan de voorkant. Uiteraard is dit forse objectief voorzien van een Arca-Swiss-compatibele statiefbevestiging en heeft het een zoomvergrendelingsmechanisme. Het objectief heeft een diameter van 93 mm en een lengte van 21 cm. Het weegt 1,7 kg.

De Tamron 150-500mm F5-6.7 Di III VC VXD voor Fujifilm X-serie camera’s is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order voor 1.580 euro, 350 euro meer dan de vergelijkbare Sony E-mount-versie. Vanaf 13 oktober zal hij in de schappen liggen.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in