Beeldbewerking kan een tijdrovende klus zijn, zeker als je nog geen collectie met presets hebt aangemaakt. Radiant Photo maakt het je gemakkelijk en herkent automatisch het onderwerp van je foto!

Rauwe bewerking

Natuurlijk fotografeer je het liefst in RAW, dat biedt je de meeste bewerkingsvrijheid. Maar met die vrijheid heb je ook het nodige werk omhanden. Een onbewerkte foto heeft namelijk de nodige aandacht nodig om tot volle wasdom te komen. Dat maakt het nabewerken vaak een tijdrovend en vervelend klusje. Dat inspireerde fotograaf Elia Locardi tot het ontwikkelen van slimme fotobewerkingssoftware, die een intelligente scènedetectie gebruikt. Dankzij deze AI wordt de belichting en het contrast van iedere foto geoptimaliseerd, met behoud van een natuurgetrouwe kleurweergave.

Van schaduw tot hooglichten

Dankzij de slimme bewerkingstechnieken zouden alle aspecten van een foto worden geoptimaliseerd, van de belichting tot details in de schaduwen, van hooglichten tot het in balans houden van de totale compositie. Met zijn nieuwe software belooft Locardi ‘perfect uitgebalanceerde 16-bits correcties’. Om je eigen smaak te tonen in het resultaat heb je een aantal opties ter beschikking, zoals ‘Radiant Pro’ of ‘Radiant Subtle’, maar is er ook een instelling ‘My Smart Presets’ waarmee je jouw eigen gewenste foto-aanpassingen kunt maken en bewaren voor toekomstig gebruik. Een ander speerpunt van Radiant Photo is het behouden van natuurtinten.

Stand alone of als plug-in

Hoewel Radiant Photo een stand-alone stuk software is, kan het ook worden gebruikt als plug-in voor Adobe Photoshop en Lightroom. Op die manier kun je honderden afbeeldingen batchgewijs verwerken, de namen veranderen voor een goede organisatie en een automatische bestandsoptimalisatie. Het is zelfs mogelijk om met deze software hyperlapses of timelapses te maken.

Advertentie

Radiant Photo is beschikbaar als pre-order voor 139 euro, en biedt 6 maanden gratis updates. De normale prijs is 169 euro. Er is ook een geld-terug-garantie van 30 dagen beschikbaar voor degenen die niet tevreden zijn.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in