Apple MAcro

Tot en met 16 februari 2022 organiseert Apple de 'shot on iPhone' macrofotografie-challenge. Meedoen is heel eenvoudig.

Apple nodigt gebruikers van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max uit om kleine dingen groots vast te leggen met een Shot on iPhone-challenge die in het teken staat van macrofotografie. De challenge is gisteren van start gegaan en loopt tot en met 16 februari 2022. In april worden de winnaars bekendgemaakt.

Camera van de iPhone 13-serie

Het pro-camerasysteem van iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max heeft een nieuwe ultragroothoek-, groothoek- en telelenscamera. De nieuwe ultragroothoekcamera heeft een veel groter diafragma van ƒ/1.8 en een nieuw autofocussysteem dat een 92% beter resultaat geeft bij weinig licht, zodat foto’s helderder en scherper worden. Dankzij het nieuwe lensontwerp, de nieuwe autofocusmogelijkheid van de ultragroothoekcamera en de geavanceerde software kunnen gebruikers indrukwekkende macrobeelden maken waarop het onderwerp groter lijkt dan in het echt.

Hoe maak je de beste macrofoto’s met je iPhone?

  • Probeer zo dicht mogelijk bij je onderwerp te komen. Je kunt de camera tot op 2 cm houden.
  • Zet het scherpstelpunt in het midden van je kader, zodat dat gedeelte het scherpst wordt vastgelegd bij het maken van je macrofoto.
  • Tik ergens in de zoeker om een specifiek scherpstelpunt in te stellen.
  • Kies 0,5x voor ultragroothoek. Of probeer 1x als je een krapper kader wilt. iPhone wisselt wel automatisch van camera wanneer je dichter bij je onderwerp komt, maar het kader van 1x blijft zoals het is.

Hoe kan je meedoen aan de challenge?

Maak een selectie van de mooiste macrofoto’s die je hebt gemaakt met je iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max, en deel ze op Instagram en Twitter met de hashtags #ShotoniPhone en #iPhonemacrochallenge. 

Je kunt je foto’s ook via e-mail sturen naar shotoniphone@apple.com, met als bestandsnaam ‘voornaam_achternaam_iPhone-model.’ Stuur ze in de hoogste resolutie. Zet deze tekst in het onderwerp: ‘Shot on iPhone Macro Challenge Submission.’ Je kunt meedoen met foto’s die zo uit de camera komen, foto’s die je hebt bewerkt met tools in de Foto’s-app, of foto’s die met software van derden zijn bewerkt. Meedoen kan vanaf 15:01 uur op 25 januari 2022 tot en met 8:59 uur op 17 februari 2022. Je moet ten minste 18 jaar zijn om mee te doen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in